Economie
Redactor: Mirela Amarie
20 august 2021

Vama „Porubne-Siret”: Contrabandă cu smartphone-uri și medicamente în valoare de 550 mii UAH

Vama „Porubne-Siret”: Contrabandă cu smartphone-uri și medicamente în valoare de 550 mii UAH
20 august 2021

Vama „Porubne-Siret”: Contrabandă cu smartphone-uri și medicamente în valoare de 550 mii UAH

În regiunea Cernăuți, vameșii au confiscat un lot de telefoane smartphone și medicamente pe care un bărbat încerca să le introducă ilegal din România în Ucraina.

Potrivit poliției, o încercare de a transporta ilegal 19 telefoane mobile iPhone 12 Pro Max și Samsung Galaxy S21, dar și medicamente Anflutop și Meloxicam a fost oprită la punctul de control „Porubne-Siret”, bunurile fiind confiscate de vameși.

Pentru a trece controlul vamal, un cetățean al Ucrainei, care se întorcea din România, a ales banda „coridorul verde”, în care se preciza că articolele mutate de el nu sunt supuse declarației scrise, impozitării taxelor vamale, nu sunt supuse interdicțiilor și / sau restricțiilor legale la export de pe teritoriul vamal al Ucrainei”, se arată în declarație.

În timpul inspecției vamale, au fost găsite 19 telefoane mobile și 26 de pachete de medicamente care nu fuseseră declarate, prezentate sau ascunse controlului vamal, iar accesul la acestea a devenit posibil după demontarea garniturii din fabrică a transportului rutier.

Astfel, cetățeanul Ucrainei a comis acțiuni care vizează deplasarea ilegală peste granița vamală a Ucrainei a mărfurilor indicate mai sus, care conform art. 370 din Codul penal al Ucrainei nu aparțin bunurilor personale ale cetățenilor.

În consecință, după partea 1 a art. 483 din Codul vamal al Ucrainei se face raportul privind încălcarea regulilor vamale conform cărora mărfurile, costul cărora este de peste 550 mii UAH și vehiculul din anul 2008, în valoare de 250 mii UAH, sunt confiscate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 576


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți