Economie
Redactor: Elvira Chilaru
09 iulie 2021

Vama din Transcarpatia a început să funcționeze într-un nou format

Vama din Transcarpatia a început să funcționeze într-un nou format
09 iulie 2021

Vama din Transcarpatia a început să funcționeze într-un nou format

Vama Transcarpatică a început să funcționeze de la 1 iulie drept unica entitate juridică a cărei zonă de activitate este definită ca teritoriul regiunii Transcarpatice.

Sunt 19 puncte de control la granița Ucrainei cu România, Ungaria și Slovacia, cu un personal cu normă întreagă - 927 de funcționari.

Trecerea la noua structură se desfășoară în conformitate cu măsurile planificate. Toate departamentele vamale funcționează în mod regulat. Nu există întârzieri în vămuirea cetățenilor și a persoanelor ce se ocupă de activitatea economică  străină. Funcționarea autorităților vamale sub forma unei singure entități juridice este o practică europeană comună și implică optimizarea resurselor administrative, umane și a multor alte resurse.

Vămile transcarpatice, ca și alte autorități vamale din Ucraina, vor deveni mai concentrate pe tehnologii înalte și servicii convenabile pentru antreprenori și cetățeni, iar angajații care au trecut testul de calificare și de încredere  vor putea efectua în mod eficient proceduri vamale, să contracareze contrabanda și alte încălcări a legislației vamale.

Printre altele, la postul vamal Ujgorod-Automobile de la granița ucraineană-slovacă a fost introdus experimentul „Noua imagine  a vămii”. Sunt implicați aici specialiști, care au primit cele mai mari scoruri la rezultatele testelor și au demonstrat toleranță zero la corupție.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 635


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți