Economie
Redactor: Elvira Chilaru
25 ianuarie 2021

Vama Transcarpatică: TOP mașini importate în 2020

Vama Transcarpatică: TOP mașini importate în 2020
25 ianuarie 2021

Vama Transcarpatică: TOP mașini importate în 2020

Anul trecut, 32.454 de vehicule de pasageri au fost eliberate pentru liberă circulație în zona de activitate a Vămilor Transcarpatice ale Serviciului Vamal de Stat. Dintre acestea, 7.892 sunt mașini noi, reprezentând aproape un sfert din numărul total de mașini importate din regiune.

Tot anul trecut 3463 de camioane au fost plasate sub regimul vamal de import. Valoarea medie în vamă a unei mașini second-hand în 2020 a fost de 4.654 USD. În general, importatorii de mașini au plătit aproape 3,1 miliarde grivne  la bugetul de stat, din care 1,7 miliarde grivne au fost plătiți de proprietarii de mașini second-hand.

Cele mai populare mărci de mașini importate anul trecut au fost: Skoda (24%), Volkswagen (18%) și Renault (13%).

14% din mașinile uzate sunt importate cu o durată  de până la 5 ani, 86% din vehicule - cu o utilizare mai mare de 5 ani.

42% din numărul total de vehicule plasate sub regim vamal pentru liberă circulație sunt echipate cu motoare pe benzină, 57,5% - motorină și doar 0,5% - motoare electrice, sau motoare care pot fi încărcate prin conectarea la o sursă externă de electricitate.

7715 mașini importate sunt echipate cu motoare cu un volum de până la 1500 cmc, ceea ce reprezintă aproximativ 31% din numărul total de vehicule. Drept urmare, cetățenii preferă vehiculele cu motoare mai mari și mai puternice.

De altfel, Serviciul Vamal de Stat a actualizat serviciul VI-analytics. BI (Business Intelligence) este un serviciu de colectare și analiză a datelor în funcție de parametrii specificați. Datorită BI puteți afla despre importuri, exporturi, balanța comercială, volumul importurilor impozabile pentru fiecare grup de mărfuri și cu orice țară, valoarea veniturilor la bugetul de stat din vamă, volumul importurilor și exporturilor de mărfuri pe țări, țări de origine, vamale și multe altele. Mai multe informații pe site-ul web la link-ul: https://bi.customs.gov.ua

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 436


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți