Economie
Redactor: Mirela Amarie
11 februarie 2022

Vânzări record de cărți în Ucraina din banii primiți pentru vaccinare

Vânzări record de cărți în Ucraina din banii primiți pentru vaccinare
11 februarie 2022

Vânzări record de cărți în Ucraina din banii primiți pentru vaccinare

Cea mai mare librărie online din Ucraina, Yakaboo, și-a triplat vânzările de cărți de la lansarea programului „ePidtrymka” („eAjutor”), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul total de cărți cumpărate a depășit 1 milion de bucăți, a declarat compania pentru Interfax-Ucraina.

Cititorii aleg să cumpere cărți pentru copii - 22,8%, precum și ficțiune - 19,55%. Urmează non-ficțiune (afaceri, bani, economie) - 7,5%, cărți de parenting - 7% și literatură educațională - 5,3%.

Cel mai mare număr de comenzi a fost făcut în primele zile ale programului și în noaptea de Revelion, când ucrainenii cumpărau activ cadouri. Cu toate acestea, conform Yakaboo, după sărbătorile de iarnă, activitatea nu este în scădere. Lucru datorat, în mare parte,  faptului că și adolescenții cu vârsta de peste 14 ani vor primi pentru vaccinare câte o 1.000 UAH, iar pentru doza a treia (booster) se așteaptă ca de la jumătatea lunii martie să se plătească 500 UAH.

Potrivit datelor furnizate zilele trecute de Ministerul Culturii, în cadrul programului „ePidtrymka” au fost emise 9,5 milioane de carduri, au fost depuse peste 8,3 milioane de cereri, s-au cheltuit 2,7 miliarde UAH.

Yakaboo notează că aproximativ o treime din această sumă a fost cheltuită pe cărți - 908 milioane de grivne, care vor ajunge la toți cei care creează și distribuie cărți, de la autori și edituri, până la tipografii și librării.

Reamintim că președintele Ucrainei a lansat un program de încurajare financiară a procesului de vaccinare anti-COVID, iar banii pot fi cheltuiți pentru cultură, turism cărți, călătorii ș.a.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 307


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți