Economie
Redactor: Elvira Chilaru
22 martie 2021

Vecinii noștri: Chiar și pentru 1.300 de euro – tinerii din Slovacia nu vor să lucreze

Vecinii noștri: Chiar și pentru 1.300 de euro – tinerii din Slovacia nu vor să lucreze
22 martie 2021

Vecinii noștri: Chiar și pentru 1.300 de euro – tinerii din Slovacia nu vor să lucreze

Specialitățile neprestigioase nu-i  atrag pe tinerii slovaci. Dacă nu se schimbă nimic, țara va trebui să invite masiv meșteri din străinătate. Acest lucru este afirmat în analiza companiei Grafton recruitment.

Slovacia se confruntă cu un deficit de muncitori, chiar și la nivelul prestării serviciilor: țara nu are instalatori, electricieni și alți profesioniști. Toți muncitorii specialiști în domeniile enumerate  sunt suprasolicitați, așa că se lasă așteptați prea mult atunci când este nevoie de ei.

În ianuarie 2021, în Slovacia existau 13.000 de posturi vacante pentru muncitori calificați și meseriași. În primul rând - posturi vacante pentru operatori și reglatori de mașini și echipamente (28.136).

Slovacia are mare nevoie de electricieni, ajustatori, tinichigii, reparatori, dulgheri și croitori, zidari și constructori.

În ciuda creșterii constante a salariilor lucrătorilor, în ultimii 10 ani, interesul pentru studiile la facultățile de științe umane a crescut cu peste 200%, în timp ce la facultățile de inginerie electrică și mecanică există o scădere de aproape 30%.

Cei care au absolvit  științele umaniste nu își găsesc adesea un loc de muncă decent, iar  în 2020 salariul unui sudor slovac era de peste 1.300 de euro pe lună.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 667


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți