Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 august 2021

Viceprimarul or. Nicolaev, reținut pentru sustragerea de 27 milioane de grivne

Viceprimarul or. Nicolaev, reținut pentru sustragerea de 27 milioane de grivne
11 august 2021

Viceprimarul or. Nicolaev, reținut pentru sustragerea de 27 milioane de grivne

În încercarea de a evada din  Ucraina, în Transcarpatia a fost reținut viceprimarul orașului Nikolaev, suspectat de delapidare pentru suma de 27 de milioane de grivne.

Ieri, 10 august, detectivii Agenției Naționale de Anticorupție din Ucraina sub îndrumarea procedurală a procurorilor SAP au expus schema de corupție prin care comunitatea teritorială Nikolaev a suferit pierderi în suma de peste 26,8 milioane grivne. Este vorba de sustragerea de fonduri bugetare în timpul executării lucrărilor de reconstrucție a zonei Catedralei din Nikolaev.

Ancheta a depistat  opt persoane participante la schemă: viceprimarul orașului  Nikolaev, primul director adjunct al unuia dintre departamentele Consiliului orășeensc Nikolaev, directori ai șase companii private, unul dintre ei este deputat al Consiliului orășenesc Odesa.

Funcționarii Consiliului orășenesc Nikolaev și doi șefi de companii private au fost reținuți conform art. 208 din Codul de procedură penală al Ucrainei. Potrivit anchetei, viceprimarul orașului Nikolaev a încercat să părăsească teritoriul Ucrainei, dar a fost reținut la punctul de control internațional Lujanka - Beregshuran de la frontiera ucraineană-maghiară.

Primarul orașului Nikolaev, de asemenea, a fost chemat la Agenția Națională Anticorupție pentru infracțiuni de delapidare.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 277


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți