Economie
Redactor: Elvira Chilaru
25 iunie 2020

Viitura a adus daune Transcarpatiei de circa 125 de milioane de grivne

Viitura a adus daune  Transcarpatiei de circa 125 de milioane de grivne

Dacă pentru lichidarea consecințelor  inundațiilor din regiunea Ivano-Frankivsk  statul intenționează să aloce 1 milion de grivne,regiunea Transcarpatia  și-a evaluat pierderile  din cauza vremii nefavorabile în suma de 125 de milioane de grivne.

Acest lucru este menționat în mesajul de pe pagina Administrației regionale transcarpatice de stat, relatează Ucraina News.

"Costurile preliminare ale prejudiciilor aduse infrastructurii  din regiune, unde  sunt distruse drumuri de importanță locală și națională, construcții de întărire a  malurilor râurilor, baraje, poduri – sunt de 125 milioane grivne. Daunele cauzate de inundații pentru case și gospodării private nu sunt încă cunoscute, comisiile speciale continua să estimeze pe teren", a specificat  președintele ARS Transcarpatia, Alexey Petrov.

Conform informațiilor operative, raionul Rahău a înregistrat cele mai mari prejudicii de la  inundații.

Un total de 12 localități din 3 raioane ale regiunii au fost afectate de dezastru. Nivelul apei din partea superioară a Tisei a scăzut, revărsările peste drumuri s-au oprit. În acest moment, este monitorizată amenințarea de revărsare a apelor Tisei  pe arterele rutiere  din raionul Hust.

Potrivit raportului, după scăderea nivelului apei, comisiile organelor de autoguvernare vor efectua o inspecție și un calcul adecvat al pierderilor, în urma căreia se va lua o decizie de a solicita Cabinetului de Miniștri  asistență și restaurarea infrastructurii avariate.

În acest moment, din cauza nivelului ridicat al apei, este imposibil de estimat nivelul prejudiciilor.

Centrul ucrainean de evaluare a calității educației recomandă absolvenților afectați de inundațiile din vestul Ucrainei să facă o evaluare externă independentă (EIM) în cadrul unei sesiuni suplimentare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 255

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți