Economie
22 martie 2021

Zelenski: ”UE va dona Ucrainei o parte din doze de vaccin anti-covid”

Zelenski: ”UE va dona Ucrainei o parte din doze de vaccin anti-covid”
22 martie 2021

Zelenski: ”UE va dona Ucrainei o parte din doze de vaccin anti-covid”

”UE va dona Ucrainei vaccin anti-covid -  Ucraina cu ”mâna întinsă...” UE nu își respectă promisiunile. Polonia ar putea să revândă Ucrainei peste 1,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Uniunea Europeană ”nu este încă pregătită” să împartă vaccinul împotriva coronavirusului cu țările sărace, deoarece se confruntă cu probleme de furnizare de medicamente către UE.

Despre acest lucru a declarat șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit DW, citat de audiovizualul public. ”Acum există o presiune destul de mare în cadrul comunității din cauza livrărilor de vaccin anti-covid”, a spus ea. Publicația menționează că Europa se confruntă în prezent cu al treilea val al infectărilor de coronavirus și cu noi restricții de carantină, astfel încât demnitarii UE, cu probabilitate, nu-și vor onora promisiunile anterioare. Se menționează că șeful Comisiei Europene a subliniat importanța furnizării vaccinului împotriva coronavirusului oamenilor din întreaga lume, dar la etapa actuală majoritatea dozelor de vaccinuri anti-covid sunt administrate în țările bogate.

Ursula von der Leyen a asigurat că UE va continua să sprijine inițiativa OMS COVAX, care ar trebui să ofere țărilor sărace acces la vaccinul împotiva coronavirusului. "UE a investit 2,2 miliarde de euro în această inițiativă, iar COVAX a livrat deja 30 de milioane de doze de vaccin către 52 de țări", a spus șeful Comisiei Europene.

Vom reaminti, președintele Volodimir Zelenski a declarat că țările Uniunii Europene ”vor dona Ucrainei o parte din dozele lor de vaccin împotriva coronavirusului”. De asemenea, s-a raportat că Polonia ar putea să revândă Ucrainei peste 1,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 548


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți