Economie
Redactor: Elvira Chilaru
27 septembrie 2020

Zelenski, aflându-se în Transcarpatia, a instituit Ziua viticultorului și vinificatorului

Zelenski, aflându-se în Transcarpatia, a instituit  Ziua viticultorului și vinificatorului
27 septembrie 2020

Zelenski, aflându-se în Transcarpatia, a instituit Ziua viticultorului și vinificatorului

Președintele Volodimir Zelenski a semnat Decretul № 403/2020 privind stabilirea unei sărbători profesionale în Ucraina - Ziua Viei și a Vinificatorului, care va fi sărbătorită anual în a doua duminică a lunii noiembrie.

Șeful statului a anunțat acest lucru în timpul unei călătorii de lucru în Transcarpatia.

Vorbind la prezentarea Strategiei de dezvoltare a regiunii transcarpatice până în 2027, președintele a menționat că această regiune are un potențial bun în producția de produse ecologice, în special în viticultură și vinificație.

„Aceasta este o componentă importantă pentru agricultură, importantă pentru infrastructură și locuri de muncă în zonele rurale. Astăzi am semnat un decret de stabilire a unei sărbători oficiale în Ucraina - Ziua viticultorului și a vinului. Știu că acest lucru a fost important pentru oamenii care lucrează în acest domeniu. Acesta este un pas simbolic care subliniază respectul pentru această profesie ", a spus Volodimir Zelenski.

Șeful statului a menționat, de asemenea, că guvernul și ministerul competent ar trebui să prezinte un set de măsuri pentru dezvoltarea viticulturii și vinificării ucrainene.

„Vorbim adesea despre naționalism economic. Să ne asigurăm că vinul Transcarpatic, din  Odessa, Herson și, bineînțeles, vinul din Crimeea nu este inferior vinurilor italiene, spaniole și franceze în ceea ce privește calitatea și popularitatea”, a subliniat președintele.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 280


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți