Economie
04 iunie 2019

Zelenski modifică legea privind îmbogățirea ilicită a oficialilor

Zelenski modifică legea privind îmbogățirea ilicită a oficialilor

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a prezentat Parlamentului un nou proiect de lege privind confiscarea activelor corupte și restabilirea răspunderii penale pentru îmbogăţirea ilegală a oficialilor, transmite serviciul de presă al șefului statului.

Elaborat împreună cu experți naționali și străini, proiectul de lege, înaintat legislativului ucrainean de echipa Președintelui Zelenski, introduce o nouă procedură de confiscare a bunurilor obţinute în mod ilegal de către oficialii ucraineni.

Astfel, proiectul de lege prevede confiscarea activelor obţinute prin acţiuni ilicite, fără necesitatea sentinței de condamnare a infractorului. Proiectul de lege restituie pedeapsa pentru îmbogățirea ilegală a oficialilor, respectivul articol din Codul penal al Ucrainei fiind declarat neconstituțional.

Vom reaminti că anume acest articol (pedeapsa pentru îmbogățirea ilegală – n.r.) a fost declarat neconstituţional printr-o decizie a Curţii Constituţionale a Ucrainei înainte de desfășurarea primului tur al alegerilor prezidențiale ( luna februarie 2019) și la etapa actuală, instituțiile de combatere a corupției  nu pot investiga procedurile de îmbogățire ilegală a oficialilor.

"Cu toate acestea, în cazul descoperirii unor bunuri dobândite în mod ilicit, în valoare de peste 900 mii de grivne (30 mii dolari), oficialii de rang înalt nu vor putea evita răspunderea pentru îmbogățirea lor ilegală din anii trecuți”, se specifică într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. În cazul în care valoarea bunurilor obținute în mod ilegal va depăși suma prevăzută de Conveția ONU împotriva corupției, oficialul va fi supus răspunderii penale.

Confiscarea civilă (în absența condamnării penale) este permisă în spațiul comunitar european de Directiva 2014/42 / UE și se aplică în Regatul Unit, SUA, Australia, Canada, Elveția și în alte țări.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 504

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți