Economie
Redactor: Elvira Chilaru
01 iulie 2021

Ziua Dunării, sărbătorită în Transcarpatia

Ziua Dunării, sărbătorită în Transcarpatia
01 iulie 2021

Ziua Dunării, sărbătorită în Transcarpatia

Ziua Dunării se sărbătorește începând cu anul 2004. Acesta este un eveniment european inițiat de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea.

Prima sărbătoare a fost dedicată aniversării a 10 ani a Convenției privind protecția fluviului Dunărea, care a fost semnată de 11 țări prin care curge râul și Uniunea Europeană. Ucraina a ratificat Convenția în 2002. Occidentul a unit țările cu obiectivul ecologic de conservare și restaurare a resurselor naturale ale Dunării, deoarece principala problemă a râului este poluarea.

Această zi este sărbătorită în mod tradițional în Transcarpatia (în bazinul Tisei) și în regiunea Odesa. În 26 iunie 2021, în ajunul Zilei Dunării, transcarpatienii s-au alăturat activ acțiunii de mediu. De asemenea, s-au ocupat de organizare - au implicat echipamente, au echipat bucătăria și zona de recreere. 150 de metri cubi de lemn, aproape 30 de pungi mari cu 3 cuburi de PET-uri, multă sticlă și alte gunoaie au fost îndepărtate în timpul acțiunii. 9 ambuteiaje de trafic în bazinul râului Borjava au fost eliminate în timpul acțiunii de voluntariat. A mai rămas doar  unul - într-un loc greu accesibil.

A fost instalat un sistem de captare a deșeurilor cu ajutorul unor plase metalice speciale. Scopul principal al Zilei Internaționale a Dunării este de a atrage atenția asupra poluării râului și de a încuraja activ noua generație în activitatea de  ameliorare a mediului înconjurător.

Copiii au fost distrați de animatori, au fost amenajate diverse locații pentru oaspeți. Localnicii  spun că au răspuns cu bucurie la apelul organizatorilor și s-au pregătit pentru competiție cu deplină responsabilitate. Câștigătorii cursei au fost premiați cu medalii comemorative și cadouri dulci de la partenerii evenimentului, iar premiul principal a fost un scaun auto. Părinții copiilor spun că au primit emoții de neuitat și consideră că aceste activități sunt foarte utile.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 508


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți