Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
12 mai 2020

„Democrație” locală în Transcarpatia: Administrația Regională instalează turnichete la intrare

„Democrație” locală în Transcarpatia: Administrația Regională instalează turnichete la intrare
12 mai 2020

„Democrație” locală în Transcarpatia: Administrația Regională instalează turnichete la intrare

În Ujgorod, pentru prima dată în 84 de ani, au apărut turnichete în clădirea Consiliului Popular (în prezent Administrația Regională de Stat).

Comunitatea Save Ujgorod a scris despre aceasta  pe pagina sa de Facebook. „Pentru prima dată în 84 de ani, turnichetul  a apărut în clădirea actualei Administrații Regionale de Stat Transcarpatia - probabil drept  simbol al deschiderii noii administrații. Atât spațiul holului, cât și materialele de finisare ale monumentului modernismului interbelic – cu adevărat unicat – sunt  supuse  reconstrucției.  În pereți se desfășoară  lucrări  nepermise, deoarece acest edificiu  și întregul cartier Galagov  sunt incluse în  Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Această clădire a fost construită  pentru oameni,  pe timpul  celui mai democratic guvern din Europa (perioada Cehoslovacă).  A fost întotdeauna deschisă publicului, chiar și în perioada sovietică. Și iată acum, odată cu numirea noului guvernator în  timpul  Ucrainei independente începe  distrugerea suprafețelor autentice, autoritățile  se ascund de oameni”.

Întrebați, care este rolul turnichetului, reprezentanții autorităților regionale au răspuns: „Turnichetul automat este o parte componentă a sistemului de control acces în clădirile de utilitate publică sau puncte de control acces şi pontaj la locul de muncă şi are menirea de direcţiona traficul personalului autorizat în condițiile  carantinei. Autoritățile n-au răspuns,  care sunt eventualele riscuri care justifică acest nivel adițional de protecție

Autoritățile s-au referit  la faptul că  10 reprezentanți ai ARS  au fost infectați cu COVID-19.

Structura metalică nu închide pasajul, dar îl îngustează, astfel încât toată lumea să fie supusă unui screening de temperatură, care este obligatoriu în timpul carantinei, au adăugat la Rada Regională.

În urmă cu câteva luni, această clădire a găzduit concerte și expoziții în atrium, clădirea a fost primitoare pentru vizitatori și deschisă turiștilor. Acum pare un obiect de regim - lipsește sârmă ghimpată și mitralierele, potrivit asociațiilor din Transcarpatia.

Costul turnichetelor l-a dat publicității Yulia Malik, șefa Departamentului  pentru gestionarea proprietății comunale  a comunităților teritoriale din cadrul Radei Regionale Transcarpatia.

Această instituție  a achitat valoarea  echipamentului  instalat, care este un turnichet  din oțel inoxidabil lustruit, un controlor pentru recunoașterea feței, o ușă și un blocaj electromagnetic.

„Având în vedere că nu ne-am propus să cumpărăm turnichete la începutul anului, iar cheltuielile au fost eșalonate pentru alte necesități  la formarea bugetului pentru 2020, s-a convenit separat  cu Consiliul de Supraveghere (instituție municipală - ed.), să le redirecționăm", a adăugat Yulia Malik.

Turnichetele  din incinta Consiliului Regional Transcarpatia și Administrației Regionale de Stat, care au fost instalate în cadrul regimului de acces introdus, au costat 172 mii de grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 943


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți