Opinie
04 februarie 2020

„E mai simplu să arzi coletul” Dezinformări despre lupta radicală a întreprinderii ucrainene de stat ”Ukrpoșta” împotriva coronavirusului

„E mai simplu să arzi coletul” Dezinformări despre lupta radicală a întreprinderii ucrainene de stat ”Ukrpoșta” împotriva coronavirusului
04 februarie 2020

„E mai simplu să arzi coletul” Dezinformări despre lupta radicală a întreprinderii ucrainene de stat ”Ukrpoșta” împotriva coronavirusului

Epidemia cauzată de coronavirusul din China continuă să fie discutată pe rețelele de socializare și în mass-media din Ucraina.

Site-ul Uareview a publicat o știre, cam în glumă, despre întreprinderea ucraineană de stat ”Ukrpoșta” ce va arde coletele primite din China ”deoarece virusul poate fi contactat prin intermediul coletelor primite din această ţară”. Mulți și-au dat seama că era o glumă. Cu toate acestea, în jurul subiectului respectiv, unele instituţii mass-media au utilizat tehnici de manipulare în prezentarea titlurilor despre combaterea coronavirusului.

”Ukrpoșta va arde toate coletele din China" - o astfel de știre a fost postată recent de site-ul Uareview. Acest site este cunoscut pentru publicarea de știri satirice pe teme actuale, multe dintre informații însă sunt false. Potrivit sursei citate,  ”coletele primite din China vor fi  verificate dacă sunt contaminate cu noul coronavirus” sau ”coletul venit din China ar trebui imediat să-l arzi”.

”Procedura de dezinfectare a coletelor din China este costisitoare, este mult mai simplu să le  ardeți”, a declarat o sursă anonimă din cadrul conducerii întrepridnerii ”Ukrpoșta”.  -  Ne-am pregătit de răspândirea epidemiei de gripă și ca măsură de profilaxie ardem periodic fiecare al cincilea colet”, au glumit autorii articolului publicat de respectivul site.

Cei din conducerea întreprinderii „Ukrpoșta” au respins această informație. ”Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu introduce interdicții la circulația mărfurilor din cauza coronavirusului din China. Situația epidemiologică este monitorizată zilnic. Nu s-a înregistrat niciun caz de infecţie cu noul coronavirus  prin intermediul coletelor primite din China”, se specifică într-o informație postată de întrepridnerea ucraineană de stat ”Ukrpoșta” pe pagina de Facebook.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1076


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți