Opinie
Redactor: Marin Gherman
23 decembrie 2021

122 de mii de militari ruși – lângă frontiera ucraineană, alți 143 de mii – la o distanță de doar 400 de km.

122 de mii de militari ruși – lângă frontiera ucraineană, alți 143 de mii – la o distanță de doar 400 de km.
23 decembrie 2021

122 de mii de militari ruși – lângă frontiera ucraineană, alți 143 de mii – la o distanță de doar 400 de km.

O sută douăzeci și doi de mii de militari ruși sunt concentrați în apropierea frontierei ruso-ucrainene, la o distanță de cel mult 200 de km de aceasta, a declarat secretarul Consiliului Apărării și Securității Naționale din Ucraina, Oleksii Danilov. El a adăugat că Ucraina nu este îngrijorată doar de această concentrare de militari și echipamente, ci și de prezența altor o sută patruzeci și trei de mii de militari la o distanța de 400 de km de frontiera ruso-ucraineană, transmite agenția națională de știri a Kievului, Ukrinform, citată de Veridica.ro

Oleksii Danilov a amintit că la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare Legea rezistenței naționale, care presupune organizarea din timp a procesului de implicare a civililor (a diferitor specialiști, a femeilor, voluntarilor) în apărarea teritorială și „rezistența națională” față de o agresiune militară externă: „Vom avea resurse suplimentare, iar apărarea teritorială, dacă va fi necesar, ne va ajuta să respingem atacul agresorului. Armamentul trebuie să-l păstrăm încărcat. Este de dorit să nu îl folosim, însă, dacă va fi necesar, toți cetățenii știu ce trebuie să facă”, a comunicat Oleskii Danilov, referindu-se la o lege ucraineană,.

Reamintim că potrivit unui sondaj realizat în perioada 3-11 decembrie de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev, fiecare al treilea ucrainean este gata să lupte cu arma în mână împotriva unei agresiuni eventuale a Rusiei. Mai mult decât atât, 50,2% dintre ucraineni declară că vor opune rezistență militară sau civilă agresiunii Rusiei asupra statului lor, dacă aceasta va avea loc în viitor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 969


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți