Opinie
14 octombrie 2021

Activist public ucrainean:”V-ați dorit medalii, dar și eșecurile sunt ale dvs.” (OPINIE)

Activist public ucrainean:”V-ați dorit medalii, dar și eșecurile sunt ale dvs.” (OPINIE)

Apelul lui Druzenko adresat Președintelui Zelenski:”Ați dorit medalii și decorații, dar și toate eșecurile sunt ale dvs.”

Juristul, voluntarul și activistul public Ghenadii Druzenko a publicat un apel adresat președintelui Ucrainei, în care afirmă că Zelenski - ”a creat un sistem de guvernare de care șeful statului poartă întreaga responsabiliatte penru ceea ce se întâmplă în țară”.

”Comiteți o nedreptate flagrantă față de medicii veterani, cărora nu li se acordă statutul de participant la acțiunile militare din estul proseparatsit al Ucrainei”, a scris activistul Druzenko pe blogul său.

”Ați dorit să vi se acorde doar medalii, dar și toate eșecurile, de asemenea, sunt ale dvs. Ceea ce vedem în jurul nostru este foarte departe de realitatea în culori roze, descrise de cei din anturajul dvs. de pe strada Bankova (Oficiul Președintelui)”, notează Druzenko.  Acesta explică în continuare pe blogul său că ”la etapa actuală s-a creat cea mai explozivă situație care afectează comunitatea veteranilor, deoarece generalul SBU Iulia Laputina, numită în funcție de președinte, nu numai că își șterge picioarele de lege, ci și distruge reputația lui Zelenski de comandant-șef și garant al drepturilor omului și libertăți”.

Potrivit juristului și activistului public Druzenko, Laputina împreună cu membrii Comisiei interdepartamentale care acordă veteranilor statutul de participant la acțiunile militare din estul Ucrainei, al doilea an consecutiv îi neglijează pe medicii veterani ai Primului Spital Mobil Voluntar, aceștea având deja deciziile de la patru instanțe care au recunoscut temeiurile legale pentru obținerea statutului de participant la acțiunile militare.

”Acești oameni au mers pe front, lăsându-și familiile și locurile de muncă în spitale - mai mult de 500 de medici din 172 de orașe din Ucraina, din   Mariupolul situat în estul țrării și până la Ujgorodul din vest. Conform legii, a deciziilor de judecată și normelor morale, acești medici au mai multe merite pentru a li se acorda statutul de participant la acțiunile militare față de unii procurori sau reprezentanți ai fiscului ori polițiști anchetatori, care au ajuns până la Kramatorskul pașnic”, notează pe blogul său, activistul public și juristul Ghenadii Druzenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 319


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți