Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
02 noiembrie 2021

Antonio Guterres: Ar fi o greşeală să credem că pandemia s-a terminat

Antonio Guterres: Ar fi o greşeală să credem că pandemia s-a terminat

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că atingerea luna trecută la nivel mondial a pragului de cinci milioane de decese provocate de COVID-19 reprezintă ”o ruşine globală”' şi acest bilanţ ne”aminteşte că o bună parte din lume a eşuat”, relatează agenţia EFE, citată de agerpres. 

“Ar fi o greşeală să credem că pandemia s-a terminat. Restricţiile au diminuat-o în multe locuri, dar trebuie să combinăm vaccinarea cu vigilenţa, de exemplu prin măsuri care s-au dovedit a fi eficace, precum folosirea măştii sau distanţarea socială”', a atras atenţia secretarul general al ONU.

Potrivit lui, cele cinci milioane de decese sunt un avertisment clar că nu putem lăsa garda jos, că în continuare spitalele sunt saturate şi lucrătorii sanitari epuizaţi, în timp ce se menţine riscul ca noi variante (ale coronavirusului) să se extindă şi să coste alte vieţi. Guterres a insistat în mesajul său asupra distribuirii inegale a vaccinurilor în lume, reiterând solicitarea către ţările dezvoltate de a dona mai multe vaccinuri celor sărace, astfel încât până la sfârşitul anului măcar 40% din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată, iar până la jumătatea anului viitor să se ajungă la un procent de 70%.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 235


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți