Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
26 mai 2020

Budapesta este ferm încrezută că Ucraina va schimba Legea privind limba ucraineană

Budapesta este ferm încrezută că Ucraina va schimba Legea privind limba ucraineană
26 mai 2020

Budapesta este ferm încrezută că Ucraina va schimba Legea privind limba ucraineană

Ungaria este în așteptarea unor modificări ale legii privind limba de stat din Ucraina după summit-ul comun ucraineano-maghiar. Acest lucru a fost declarat de Chilla Fedinets, cercetător la Institutul de Cercetări Sociale al Academiei Maghiare de Științe, citată de BucPress.

"Nu ne referim  în prezent  la Legea ucraineană a  educației, dar este de așteptat ca dispozițiile Legii privind limba de stat, care se referă la minoritatea maghiară să fie modificate după întâlnirea planificată dintre Orban și Zelenski", a spus Fedinets într-un interviu acordat MTI.

Expertul în probleme ucrainene a amintit că președintele Ucrainei și-a exprimat intenția de a reglementa  relațiile maghiaro-ucrainene cu premierul maghiar Viktor Orban în timpul unei întrevederi  bilaterale. Și anume: să soluționeze acele momente din Legea limbii care nu satisfac  minoritatea  națională maghiară din Transcarpatia.

Chilla Fedinets a menționat că relațiile dintre Ucraina și Ungaria trebuie să fie resetate. Dat fiind faptul că de când Zelenski a preluat funcția de președinte, el s-a întâlnit deja cu liderii tuturor țărilor „importante”, precum și cu liderii țărilor vecine Ucrainei. Singura excepție este Ungaria.

Anterior, savantul maghiar afirmase că „legea privind limba ucraineană va avea consecințe catastrofale pentru ungurilor transcarpatieni”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 899


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți