Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
30 martie 2021

Căsătoriile fictive cu străinii: consecințe negative pentru cetățenii Ucrainei

Căsătoriile fictive cu străinii: consecințe negative pentru cetățenii Ucrainei
30 martie 2021

Căsătoriile fictive cu străinii: consecințe negative pentru cetățenii Ucrainei

Fiind într-o astfel de căsătorie, ucrainenii își pot pierde proprietatea dacă „soțiile” sau „soții” lor fictivi sunt urmăriți penal, avertizează Serviciul de Stat pentru Migrație din Ucraina.

Ucraina este o țară foarte atractivă pentru migrație - străinii și apatrizii o aleg adesea ca țară de destinație - pentru studii sau locuri de muncă. Cu toate acestea, nu toți caută modalități legale de legalizare în Ucraina. Printre altele, recurg la acest tip de fraudă, cum ar fi încheierea de căsătorii fictive cu cetățeni din Ucraina.

Potrivit Serviciului de Stat pentru Migrație, de regulă, străinii intră în astfel de căsătorii fără intenția de a întemeia o familie și numai în scopul obținerii de motive pentru un permis de ședere cât mai curând posibil și ulterior pentru a dobândi cetățenia ucraineană printr-o procedură simplificată. Dar, mai des, scopul unor astfel de acțiuni este simplu - de a utiliza Ucraina ca țară de tranzit, prin care ei, grație regimului fără vize, vor putea intra în Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, consecințele negative ale căsătoriilor fictive sunt posibile nu numai pentru descurcăreții  străini, ci și pentru cetățenii Ucrainei care doresc să se îmbogățească ilegal.

De exemplu, într-o astfel de căsătorie, ucrainenii își pot pierde proprietatea dacă „soțiile” sau „soții” lor fictivi sunt urmăriți penal. Se știe că anumite articole din Codul penal al Ucrainei, pe lângă închisoare, prevăd și confiscarea bunurilor sau arestarea acestora - dacă aceste bunuri au fost achiziționate de „soți” în timpul unei căsătorii fictive.

În plus, încheierea căsătoriilor fictive prezintă pericole pentru cetățenii Ucrainei și pentru noile „jumătăți” formate și intermediarii frauduloși, care organizează astfel de scheme de legalizare ilegală a străinilor în Ucraina. Printre riscuri - șantaj, amenințări, furt sau revendicări de proprietate. La urma urmei, infractorii sunt în mare parte convinși că „soțiile” sau „soții” fictivi nu vor solicita ajutor de la organele de drept .

Problema legalizării ilegale a străinilor și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei prin încheierea căsătoriilor fictive se află în atenția Serviciului pentru Migrație.

Datorită eforturilor comune ale Serviciului de migrație și ale organelor de drept, astfel de activități ilegale pot fi detectate și prevenite în timp util. Drept urmare, străinii „legalizați” în acest fel sunt urmăriți penal și returnați cu forța în țările lor de origine, iar documentele obținute ilegal sunt revocate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 454


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți