Opinie
08 octombrie 2020

Cernăuți: Centrul regional va avea un nou cartier, deși autorii planului urbanistic desconsideră opinia orășenilor

Cernăuți: Centrul regional va avea un nou cartier, deși autorii planului urbanistic desconsideră opinia orășenilor
08 octombrie 2020

Cernăuți: Centrul regional va avea un nou cartier, deși autorii planului urbanistic desconsideră opinia orășenilor

Reprezentanții autorităților orașului Cernăuți afirmă că în luna iulie curent  au avut loc discuții publice pe margiena proiectului noului cartier în apropierea străzilor Golovna. Kryvorizka și Zalozeșka din centrul regional.

Cu toate acestea, proprietarii caselor de pe respectivele adrese sunt revoltați de faptul că primăria Cernăuțiului nu a coordonat planul de reconstrucție a teritoriului cu locatarii, potrivit postului public de tv. Nadia Zavianska, care locuiește pe strada Zalozețka, a aflat la aceste audieri publice că cartierul în care își are casă nu are nici o perspectivă, deși nimeni nu manifestă dorință să se transfere pe altă adresă. Potrivit doamnei Nadia, vecinii se pronunță contra, din păcate, însă, nu se ține cont de doleanțele locatarilor.

În luna iulie curent au avut loc audieri publice privind coordonarea unor detalii ale reconstrucției teritoiurlui, spune Victor Perecud, dar aceste discuții au vut loc cu unele încălcări, deoarece locuitorii străzii Zalozețk n-au fost informați despre acestă ședință și ulterior s-au adresat  poliției, precum și la experții de la Societatea orășenească a arhitecților.

Potrivti arhitectului Veaceslav Obniavko, sunt încălcate normele de stat în sfera construcțiilor, în special - densitatea constrcuțiilor. În schimb, proiectantul Olexandr Grygorciuk susține că sunt respectate torte normele de construcție. Documentația a trecut toate etapele de aprobare, în rest sunt doar o simplă manipulare a opiniei publice, a spus proiectantul.

Reamintim că în anul 2016, departamentul de urbanism a semnat un contract cu proiectantul Grygorciuk cu privire la elaborarea unui plan detaliat a dezvoltarea zonei situate în hotarele străzilor Zalozețk, Kryvorizka, Iaska și Golovna, specifică directorul respectivului departamnet, Mykola Sobko. Potrivit acestuia, proiectul a fost încuviințat de membrii comisiei orășenești Cernăuți de arhitectură și construcții, deși nu a fost depcamdată aprobat. ”Locatarii de pe respectivele străzi au fost dezinformați despre reconstrucția acestui teritoiu, deoarece oamenilor nu li se vor lua loturile de pământ și nu vor fi demolate casele acestora. Legea ucraineană protejează proprietatea privată, iar construția de blocuri locative în apropierea caselo private este reglementată de legislație, afirmă Mykla Sobko.

La Consiliul orășenesc Cernăuți a fost creată o comisie cu includerea reprezentanților noul microraion. Potrivit lui Sobko, proiectul va fi modificat, cu luarea în considerare a obiecțiilor locuitorilor de pe aceste străzi. Cu toate cestea, un grup de inițiativă a depus o plângere la departamentul de poliție al raionului Șevcenko din Cernăuți cu privire la posibilul abuz de serviciu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 628


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți