Opinie
Redactor: Marin Gherman
22 aprilie 2021

Cernăuți: din când în când cade câte un balcon, câte o bucată de tencuială de pe clădirile istorice (VIDEO)

Cernăuți: din când în când cade câte un balcon, câte o bucată de tencuială de pe clădirile istorice (VIDEO)
22 aprilie 2021

Cernăuți: din când în când cade câte un balcon, câte o bucată de tencuială de pe clădirile istorice (VIDEO)

În orașul Cernăuți, cunoscut în întreaga lume prin valorile sale arhitecturale, majoritatea din perioada habsburgică și românească, din când în când cade câte un balcon, câte o bucată de tencuială de pe clădiri, notează Agenția BucPress.

Cel mai problematic este centrul orașului care necesită investiții enorme, nerealizate în ultimii ani. Pe strada pietonală Kobylianska (fosta Iancu Flondor) din Cernăuți a căzut o bucată de cornișă de pe o clădire istorică,  al doilea caz într-o singură zi, cu toate aceastea în bugetul orașului nu sunt alocate fonduri pentru renovarea fațadelor clădirilor istorice, a declarat, șeful departamentului de protecție a patrimoniului cultural din cadrul primăriei, Olena Pușkova.

În anul curent nu sunt planificate lucrări de renovare a fațadelor în zona istorică a urbei nord-bucovinene, deși lucrările de reparații ar fi fost posibile prin intermediul programului orășenesc de cofinanțare: 30% plătesc locatarii casei, iar 70% din suma de cheltuieli sunt alocate din bugetul orașului Cernăuți, a specificat Pușkova.

Dacă nu vor fi luate măsuri urgente, Cernăuțiul riscă să se transforme într-un oraș cu un patrimoniu arhitectural și cultural ruinat, consideră cernăuțenii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 736


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți