Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
02 martie 2021

Comisia Europeană va prezenta “pașaportul verde digital” pe 17 martie

Comisia Europeană va prezenta “pașaportul verde digital” pe 17 martie
02 martie 2021

Comisia Europeană va prezenta “pașaportul verde digital” pe 17 martie

La 17 martie Comisia Europeană va prezenta un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei, care va include şi propunerea sa privind “paşapoartele verzi digitale”', a declarat luni vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpress.

Vorbind la o conferinţă de presă după o reuniune informală a miniştrilor europeni ai sănătăţii, Schinas a asigurat că obiectivul va fi “stabilirea unei direcţii comune către o deschidere sigură şi egală a Europei'”.

Acest “paşaport” va fi propus de Comisia Europeană ca un instrument “legislativ”, aşadar nu va fi opţional, şi va avea la bază tratatele europene şi libertatea de circulaţie în UE, a explicat vicepreşedintele Comisiei Europene.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus, mai scrie agerpress.

''Trebuie să căutăm modalităţi de a folosi acest instrument pentru a facilita mobilitatea evitând discriminările între cetăţeni'', a mai subliniat Margaritis Schinas. Totodată, el a anunţat că propunerea Comisiei Europene pentru ''paşaportul verde digital'' va fi transmisă Parlamentului European pe 17 martie şi apoi supusă aprobării liderilor europeni la summitul din 25-26 martie.

Într-o serie de postări pe Twitter, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a insistat luni că scopul acestui document digital este de a le permite cetăţenilor europeni “să călătorească în siguranţă în Uniunea Europeană sau peste hotare, pentru muncă sau turism”.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 735


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți