Opinie
01 aprilie 2021

Contracararea noului coronavirus nu mai este posibilă. Trebuie introdus un lockdown în Ucraina (opinie)

Contracararea noului coronavirus nu mai este posibilă. Trebuie introdus un lockdown în Ucraina (opinie)
01 aprilie 2021

Contracararea noului coronavirus nu mai este posibilă. Trebuie introdus un lockdown în Ucraina (opinie)

Din cauza noilor infectări cu Covid-19 pe întreg teritoriul Ucrainei, fără introducerea unui lockdown total nu va fi posibilă combaterea pericolului de infectare cu noul virus.

Despre acest lucru a declarat într-un interviu pentru agenția UNN, medicul de boli infecțioase, Olga Golubovska, consilier independent al ministerului ucrainean de sănătate. "Acum trebuie să pregătim alte măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV-2. Crește îngrijorarea cu privire la răspândirea continuă a pandemiei de COVID-19 în Ucraina”, a spus Golubovska.

Expertul consideră că nu trebuie să se admită întreruperi în aprovizionarea cu oxigen a unitaților sanitare. Spitalele urmează să se aprovizioneze cu oxigen pentru a salva viața  pacienților.

”Trebuie să se aplice restricţii dure pentru a contracara cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Toată lumea ar trebui să lucreze on-line, grădinițile închise, școlile medii de cultură generală să aplice în continuare învățământul la distanță. De fapt, școlile sunt un focar de infecție cu Covid-19. Procesul educational nu va avea de suferit, deoarece învățământul este domeniul intrat în reorganizare încă din anii ”90 și nu se va întâmpla ceva deosebit în cazul în care aceste școli de cultură generală vor fi închise…”, a declarat medicul de boli infecțioase.

Potrivit consilierului independent al ministerului ucrainean de sănătate: ”Avem o situație critică în spitalele de suport, unde sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus, în secțiile de terapie intensivă și în saloane nu mai sunt locuri. Pacienții sunt tot mai mulți, dispeceratul este supraaglomerat pe valul de cazuri noi de infectare. Saloanele sunt tot mai aglomerate”.

”Contracararea noului coronavirus nu mai este posibilă. Trebuie introdus un lockdown în Ucraina”, a declarat Golubovska.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 947


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți