Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
30 iunie 2021

Copiii nevaccinați nu trebuie admiși la școală – medicul sanitar-șef al Ucrainei

Copiii nevaccinați nu trebuie admiși la școală – medicul  sanitar-șef al Ucrainei
30 iunie 2021

Copiii nevaccinați nu trebuie admiși la școală – medicul sanitar-șef al Ucrainei

Șeful serviciului sanitar din Ucraina, Igor Kuzin, consideră că copiii nevaccinați și care nu au contraindicații la vaccinare nu ar trebui să fie admiși în școli.

După cum a remarcat  Igor Kuzin într-un interviu acordat portalului LIGA.Life, pentru copiii nevaccinați e necesar să fie ales  un format alternativ de educație, cum ar fi studiul  la distanță.

Kuzin se bazează pe o decizie a Curții Supreme în care se spune că îndepărtarea de la studii unui copil care nu a fost vaccinat până la o vârstă anume este legală.

„Aș ține cont de decizia Curții Supreme de a preveni intrarea copiilor nevaccinați în instituțiile de învățământ… Ei pot alege în continuare o alternativă - un format la distanță sau ceva de genul acesta", a spus șeful serviciului sanitar.

Curtea Supremă nu a satisfăcut cererea unei mame, care a solicitat să îi permită fiicei sale să urmeze școala fără vaccinări.

Instanța a subliniat că îndepărtarea de la învățământul unui copil care nu a fost vaccinat este legală.

Ministerul Justiției susține că copiii care nu au primit vaccinări preventive din cauza contraindicațiilor medicale nu au voie să se afle în colectivele de  copii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 588


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți