Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
17 iunie 2020

COVID-19, scandal de corupție: Slovacia din motive necunoscute recunoaște certificatele unui singur laborator din Ucraina

COVID-19, scandal de corupție: Slovacia din motive necunoscute recunoaște certificatele unui singur laborator din Ucraina
17 iunie 2020

COVID-19, scandal de corupție: Slovacia din motive necunoscute recunoaște certificatele unui singur laborator din Ucraina

Este evidentă mituirea  oficialilor din medicină de către conducerea unuia dintre laboratoarele Transcarpatiei. După cum am informat,  la 1 iunie, Slovacia a deschis toate punctele de control la granița de stat pentru intrarea cetățenilor ucraineni.

Cu toate acestea, există anumite cerințe de intrare. Unul dintre ele este un certificat cu un test PCR negativ pentru coronavirus.

Editorialul Rionews.com.ua a informat că sute de muncitori din Transcarpatia și nu numai  au îndeplinit condițiile și au făcut teste în centrele de laborator ale Transcarpatiei, verificate de Centrul de Sănătate Publică din Ucraina, dar Slovacia a inclus, în mod neașteptat, un singur laborator Transcarpatic în lista laboratoarelor cu care este posibil să vizitați Slovacia - Astra-Dia. Este adevărat, împreună cu Astra-Dia, este menționat și Centrul Medical de Prevenire, dar Centrul de Prevenire nu are laborator propriu, ci efectuează teste în același Astra-Dia.

Rionews raportează  că lucrătorii au fost indignați de decizia Slovaciei, deoarece au plătit mulți bani pentru a efectua teste în laboratoarele oficiale verificate. De precizat că  mai multe laboratoare au echipamente de laborator mult mai bune și au o reputație mai bună decât Astra-Dia.

Materialul prevede, de asemenea, că Slovacia nu a inclus în listă laboratorul clinicii, care deține 70% din capitalul slovac (cel mai probabil, este o clinică de hemomedicină).

Știm, de asemenea, că Centrul regional de sănătate publică este deja indignat de decizia Slovaciei, deoarece Slovacia nu acceptă nici măcar certificate din laboratorul oficial de stat al Centrului de Central de Sănătate.

Rionews.com.ua a promis că va publica răspunsuri oficiale ale consulatului general al Republicii Slovace la Ujgorod și CCS din Ucraina referitor la  principiile selecției, dar este clar că într-unul dintre birourile de la Kiev au adus o anumită sumă de remunerare pentru că au dreptul exclusiv la certificate pentru muncitorii sezonieri. Parchetul ar trebui să se ocupe de acest caz.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 797


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți