Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
18 septembrie 2020

De ce sunt cozi uriașe la granița ucraineano-ungară - o explicație a consulatului maghiar

De ce sunt cozi uriașe la granița ucraineano-ungară - o explicație a consulatului maghiar
18 septembrie 2020

De ce sunt cozi uriașe la granița ucraineano-ungară - o explicație a consulatului maghiar

Consulatul General al  Ungariei la Ujgorod  a explicat motivele formării cozilor mașinilor la frontieră.

Așteptarea îndelungată și cozile lungi la punctele de control internaționale „Chop - Zagon” și „Astei - Beregshuran” către Ungaria s-au format în urma faptului că, în multe cazuri, documentele cetățenilor din Ucraina și țări terțe care doresc să intre și să treacă în tranzit teritoriul Ungariei, nu îndeplinesc cerințele regulilor de contracarare a răspândirii pandemiei Covid 19! Din păcate, fiecare a 7-a mașină din 10 este returnată!

Potrivit explicațiilor, dreptul prioritar  de intrare în Ungaria au șoferii care asigură transport internațional de mărfuri, dacă au permisele oficiale corespunzătoare. Același drept aparține transportatorilor internaționali de pasageri - șoferi de autobuze, curse regulate, care au licențele oficiale corespunzătoare.

Cu toate acestea, acest drept nu se aplică șoferilor de microbuze care nu au astfel de licențe oficiale.

De asemenea, pentru a traversa teritoriul Ungariei în tranzit, pot intra cetățeni străini, care confirmă în mod existența unui drept garantat de a intra în țara de destinație și dovedesc că tranzitul este posibil pentru călătoria lor pe teritoriul Ungariei.

Prin urmare, polițistul de frontieră, care efectuează controlul pașapoartelor, verifică conformitatea cu scopul declarat de călătorie cu semnele  efective, verifică conformitatea documentelor cu cerințele pentru călătoria în spațiul Schengen, precum și starea de sănătate a călătorilor.

Polițistul de frontieră poate refuza intrarea și tranzitul pentru  oricine din competența sa, decizia sa nu poate fi atacată. În plus, tranzitul este posibil doar pe ruta stabilită de poliția maghiară și pentru maximum 24 de ore.

„Așadar, atragem atenția, dragi călători,  dacă ruta către țara de destinație a călătoriei dvs. trece prin teritoriul altor țări, precum Polonia (dacă aveți viză D poloneză) sau R.Moldova, nu alegeți punctele de control ucraineano-maghiar pentru a reduce aglomerația!” reiterează  consulatul maghiar.

Se va reaminti că acum ucrainenii și cetățenii altor țări trebuie să stea la coadă la granița cu Ungaria timp de 3-4 zile, adesea în condiții intolerabile.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 813


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți