Opinie
13 noiembrie 2019

Demnitar de la Kiev: Ucraina va intra în NATO înainte de a adera la UE

Demnitar de la Kiev: Ucraina va intra în NATO înainte de a adera la UE
13 noiembrie 2019

Demnitar de la Kiev: Ucraina va intra în NATO înainte de a adera la UE

Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina va deveni stat membru NATO înainte de a adera la Uniunea Europeană.

Potrivit demnitarului de la Kiev, citat de Rador, peste cinci ani Ucraina trebuie să fie pe deplin compatibilă cu țările NATO, iar ultimul pas care trebuie făcut este "obținerea unei decizii politice a Alianței de a începe procesul de aderare la NATO".

 "Decizia politică potrivit căreia Ucraina va fi membră a Alianței a fost luată din 2008. Dar următoarea etapă este începerea procesului de aderare. Vrem să ne facem temele în următorii cinci ani, împreună cu Alianța, deoarece integrarea este un proces cu două sensuri. Peste cinci ani,vrem să stăm cu ei (partenerii din NATO, n.red) la masă și să le spunem: noi suntem gata, acum este rândul vostru", a explicat Dmitro Kuleba.

Vicepremierul consideră că obţinerea unei decizii politice cu privire la începerea aderării Ucrainei la NATO este un scenariu cât se poate de realist. "Cred că vom intra în NATO mai devreme decât în UE", a adăugat Kuleba.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 661


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți