Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
04 noiembrie 2020

Deputatul ucrainean Viktor Baloga propune testarea în masă în locul unei carantine stricte

Deputatul ucrainean Viktor Baloga propune testarea în  masă în locul unei carantine stricte

Deputatul  ucrainean Viktor Baloga  a declarat că autoritățile au doar două opțiuni pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Viktor Baloga a menționat că prima opțiune, cea mai acceptabilă, este de a face, ca în Slovacia, unde mai mult de jumătate din populație a fost testată gratuit pentru  COVID-19 în decurs de două zile și, în general, intenționează să verifice întreaga populație de la 10 ani în sus.

A doua opțiune este de a folosi experiența Ungariei, unde se impune o stare de urgență pentru a combate răspândirea epidemiei.

"Personal, sunt un susținător al primei opțiuni, care nu oprește economia, dar permite, de asemenea, să identifice purtătorii bolii și să îi izoleze de restul societății. O astfel de testare în masă va costa statului câteva sute de milioane de dolari, dar cu această abordare țara va continua să lucreze, nu este necesar să se oprească transportul public, să se închidă  afacerile, mall-urile , cafenelele și restaurantele. Și cu această abordare statul suportă principalele costuri ale luptei împotriva epidemiei și nu pune  totul pe umerii oamenilor", a spus Viktor Baloga.

Deputatul adaugă, de asemenea, că impunerea unei stări de urgență este un scenariu mult mai rău pentru țară, dar este singura modalitate legală de a impune restricții asupra circulației persoanelor, transporturilor, funcționării întreprinderilor.

„În schimb, decizia guvernului de astăzi de a spori  numărul de teste cu câteva mii în țară sau de a organiza  paturi suplimentare în complexe sportive, săli de expoziții și alte spații nepotrivite în care nu există alimentare cu oxigen și alte echipamente necesare - este doar pentru a crea o imagine eronată  a unei activități zeloase și nu o luptă reală împotriva epidemiei", rezumă Viktor Baloga.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 260


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți