Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
13 mai 2019

Descentralizarea este o cale directă către autonomia Transcarpatiei - Gennadiy Moskal

Descentralizarea este o cale directă către autonomia Transcarpatiei - Gennadiy Moskal

Descentralizarea este o cale directă către autonomia Transcarpatiei/ Despre acest  lucru  a afirmat președintele în exercițiu  al Administrației regionale de Stat  Transcarpatia  într-un comentariu la postul de televiziune  ZIK, dând  răspuns declarațiilor liderului partidului maghiar, Jobbyk Tomas Schneider.

Potrivit lui Gennadiy Moskal, declarațiile despre autonomia Transcarpatiei sunt discutate  de mai  mult timp  și nu numai din partea maghiară. Astfel, Gennadiy Moskal a amintit drespre  Legea privind minoritățile naționale, semnată de Leonid Kravchuk în 1992 și articolul 6, care, afirmă Moskal, garantează dreptul minorităților naționale de a crea o autonomie. Mai mult decât atât, a specificat   șeful Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, reforma descentralizării oferă un mecanism pentru crearea unor astfel de autonomii, motiv pentru care în regiunea Transcarpatia  această reformă a fost blocată la nivelul autorităților regionale.

Totodată, trebuie subliniat faptul, că  articolul 6 din Legea privind minoritățile naționale menționată mai sus,  se referă la dreptul la autonomie național-culturală, nu politică sau teritorială pentru minoritățile naționale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 335

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți