Opinie
09 septembrie 2021

Dodon: Se încearcă blocarea economică a regiunii transnistrene. Există înţelegeri între Maia Sandu şi Zelenski (opinie)

Dodon: Se încearcă blocarea economică a regiunii transnistrene. Există înţelegeri între Maia Sandu şi Zelenski (opinie)
09 septembrie 2021

Dodon: Se încearcă blocarea economică a regiunii transnistrene. Există înţelegeri între Maia Sandu şi Zelenski (opinie)

Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că interdicţia Kievului de traversare a frontierei ucrainene pentru maşinile cu plăcuţe de înmatriculare transnistrene nu reprezintă nimic altceva decât o înţelegere dintre preşedinţii Zelenski şi Sandu privind blocarea economică a regiunii transnistrene, notează IPN, citat de Adevărul.

Igor Dodon spune că decizia Kievului de a aplica interdicţia de traversare a frontierei ucrainene pentru maşinile transnistrene începând cu ziua de 1 septembrie ar fi fost o decizie convenită în timpul întrevederilor dintre Sandu şi Zelenski. „Este jocul autorităţilor de la Chişinău. S-au înţeles, din start, cu ucrainenii despre acea scrisoare prin care s-a cerut amânarea interdicţiei. Scopul a fost să-i joace pe degete pe ruşi spunându-le că s-a încercat aplanarea conflictului, dar ucrainenii n-au cedat. Ca ucrainenii să iasă răi, iar cei de la Chişinău – buni. Nu cred că Zelenski aflându-se la Chişinău n-a abordat acest subiect şi nu s-a ajuns la vreun consens. Maia Sandu i l-a dat pe Ceaus în portbagaj, nu cred că nu s-au înţeles şi aici. Miza este ca să se instituie o blocadă economică în regiunea transnistreană”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Primul în Moldova. Potrivit lui Dodon, Ucraina încercă să atragă Republica Moldova de partea sa în conflictul cu Federaţia Rusă, iar autorităţile de la Chişinău ar accepta acest lucru.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 542


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți