Opinie
18 noiembrie 2019

Educația estetico-religioasă a elevilor – o prioritate a Complexului Instructiv-Educativ din Cupca, regiunea Cernăuți

Educația estetico-religioasă a elevilor – o prioritate a Complexului Instructiv-Educativ din Cupca, regiunea Cernăuți
18 noiembrie 2019

Educația estetico-religioasă a elevilor – o prioritate a Complexului Instructiv-Educativ din Cupca, regiunea Cernăuți

Fiecare măsură educativă are un rol deosebit în viața elevilor, indiferent care este tematica ei. Duminica trecută aproape toți elevii clasei 5-ea de la CIE  Cupca, împreună cu câțiva părinți, diriginta de clasă, profesoară de biologie și geografie Lilia Sucevan, profesoara de limba și literatura română, Olimpia Bojescu, care a fost de astă dată și în postura de  mamă, fiica ei Nicoleta fiind elevă în clasa respectivă, și subsemnata au efectuat un pelerinj-excursie pe la câteva locuri deosebite din ținutul nostru.

Astfel, prima vizită și cea mai importantă, am făcut-o la frumoasa mănăstire de maici de la Slatina, din comuna submontană Crasna. Aici am asistat la sfânta liturghie. Pe urmă maica Ioana, stareța mănăstirii, o ființă de o rară bunătate și blândețe, ne-a făcut o excursie în noua biserică, ne-a povestit cu plăcere și emoție despre istoria mănăstirii. Toți am procurat iconițe, acatiste, mir, anafură, cruciulițe, aghiasmă, am plătit slujbe pentru sănătate, dar și cei răposați. Apoi, amabila maică Ioana, ne-a invitat la trapeză unde am servit bucate gustoase de post. Ea ne-a dăruit tuturor câte o iconiță cu sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul primei biserici a mănăstirii și ne-a poftit cu drag să revenim oricând la acest sfânt lăcaș.

Următorul popas l-am făcut la iazul din preajma mănăstirii. Pe drum, am intrat pe la o capeliță, unde ne-am închinat. Am admirat frumusețea pădurii carpatine.

Pe urmă am plecat la mănăstirea de maici de la Leorda, un cătun din satul Pătrăuții de Sus. Cu toții am rămas satisfăcuți de pelerinajul-excursie și sperăm că asemenea zile petrecute cu folos vor educa la elevi bunătatea, toleranța, bunul simț și credința...

Eleonora SCHIPOR, pedagog-organizatoare la CIE Cupca


 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 857


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți