Opinie
21 octombrie 2016

Eleonora Moldovan: „Ședința Consiliilor din județul Suceava și regiunea Cernăuți este un eveniment istoric”

Eleonora Moldovan: „Ședința Consiliilor din județul Suceava  și regiunea Cernăuți este un eveniment istoric”

La Suceava continuă să se desfășoare ședința comună a consilierilor Consiliului județean Suceava și a deputaților Consiliului regional Cernăuți, la care participă și Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți.

În discursul său, doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți, a menționat: „Îmi revine o frumoasă misiune în calitate de consul general al României la Cernăuți, vreau să constat că aceasta ședință constituie un eveniment istoric în relațiile ucraineano-române. Aș vrea să constat câteva note în acest context. Inițiativa celor doi președinți de consilii Gheorghe Flutur și Ion Muntean -  merge în același ritm cu situația în care trăim. Aș vrea să-i mulțumesc domnului Gheorghe Flutur pentru invitația de a participa la această ședință și de a contribui la desfășurarea cu succes a ședinței de astăzi….”

Doamna Eleonora Moldovan a comunicat, de asemenea, că au loc schimbări profunde în relațiile bilaterale ucraineano-române - „la Cernăuți Eminescu este cunoscut și în rândul comunității românești, dar și ucrainene. Aceeași situație este și în județul Suceava unde Șevcenko este bine cunoscut... Fiind astăzi la Suceava aș vrea să amintesc în fața consilierilor suceveni și a deputaților cernăuțeni despre o personalitate foarte mare, care a făcut istorie in Ucraina. Este vorba de mitropolitul Petru Movilă, care s-a născut la Suceava. A fost un fidel reprezentant al Sucevei, care a înființat la Kiev o instituție de învățământ – Academia Movileană. Sunt și alte personalități care au contribuit la consolidarea relațiilor noastre”, a mai spus doamna Eleonora Moldovan.


Consulul General al României la Cernăuți s-a referit și la aspectele locale ale relațiilor dintre România și Ucraina. „Având în vedere că la Suceava nu mai funcționează Consulatul general al Ucrainei, consulatul general al României la Cernăuti a preluat unele din problemele pe care le au locuitorii județului Suceava, noi îi ajutăm. Zilnic primim zeci de solicitări din Suceava și Cernăuți, de la persoane care își doresc ca autoritățile locale de ambele părți să inițieze și să deruleze proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii” – a comunicat Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți, citată de reporterul BucPress, informația fiind preluată și de Radio Ucraina Internațional.

BucPress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1506


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți