Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
13 martie 2020

Eparhia Ortodoxă Mucacevo în perioada carantinei nu sistează serviciile divine și îndeamnă la cuminecătură

Eparhia Ortodoxă Mucacevo în perioada carantinei nu sistează serviciile divine și  îndeamnă la cuminecătură
13 martie 2020

Eparhia Ortodoxă Mucacevo în perioada carantinei nu sistează serviciile divine și îndeamnă la cuminecătură

Mitropolitul de Mucacevo și Ujgorod  al Bisericii Ortodoxe din Ucraina (UOC a Patriarhiei Moscovei) Teodor a făcut apel la credincioși cu referire la riscul  epidemiei de coronavirus.

În adresare se specifică  că în ciuda regimului de carantină decretat de  Guvern  „în Eparhia de Mucacevo  a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, în aceste zile tulburi și responsabile, viața liturgică din locașurile  și mănăstirile eparhiei  nu se va opri. Toate serviciile divine, statutare, vor fi rânduite de preoți. În acest moment de răspândire a coronavirusului în lume, în numele păstrării sănătății, Biserica, dimpotrivă, le  cere credincioșilor  să participe la liturghii".

Potrivit mitropolitului Teodor, „în rugăciunea pentru  Împărtășanie citim că acesta este un ritual creștin care constă în gustarea de către credincioși a pâinii și a vinului sfințite de preot, simbolizând trupul și sângele lui Isus Hristos și  este pentru„ vindecarea trupului și sufletului. „Împărtășirea nu numai că nu doare, ci, dimpotrivă, ne  întărește, acordă posibilitatea de a depăși fizic și spiritual toate încercările vieții și vindecarea omului. Istoria Bisericii cunoaște multe cazuri în care, în perioadele de epidemie, în astfel de situații, preoții îndeplineau slujbe de rugăciune de sfințire a apei, au adus icoane miraculoase în locurile în care au apărut astfel de situații dificile și astfel   epidemiile au încetat. Vă atragem atenția că manifestarea  a orice formă de dispreț  față de Tainele  Trupului și Sângelui  Domnului, care sunt oferite  de Sfântul Potir reprezintă un  păcat și speculații sceptice. Miracolul  Euharistiei vindeca sufletul și trupul, iar noi vom continua  serviciile divine în biserici și mănăstiri în modul  împământenit de secole".

„Noi, credincioșii, ne punem speranța în rugăciune și la Dumnezeu”, spune șeful eparhiei.

În calitate de cetățeni ai Ucrainei rssponsabili, conștienți, care respectă legea, trebuie să îndemnăm credincioșii să respecte toate sfaturile medicilor.

Prin însăși natura sa, Biserica este o sursă inepuizabilă a harului și milostivirii Domnului, unde există leac pentru toate bolile trupului și sufletului. Cu toate acestea, nu este nevoie să confundați Biserica, uneori numită figurat spital de suflet, cu un spital care tratează corpul și infecțiile virale".

 "... Trebuie să învățăm să depășim temerile și să evităm panica. La urma urmei, panica face mult mai mult rău decât orice virus. Ne este frică și de fapt putem fi înfrânți nu de răul în sine, ci de așteptarea acestuia! .. Putem înlocui totul , dar nu înlocuiți rugăciunea cu nimic! Aceasta reflectă responsabilitatea noastră creștină.

Cerem tuturor clericilor, călugărilor și credincioșilor din Eparhia Ortodoxă de Mucacevo a Bisericii Ortodoxe Ucrainene să intensifice rugăciunea pentru depășirea noii  infecții virale care va umple lumea ", apelează mitropolitul Teodor de Mucacevo și Ujgorod.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 646


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți