Opinie
Redactor: Leonid Parpauț
14 septembrie 2021

Expert financiar ucrainean: ”Prețul gazelor și energiei va continua să crească” (OPINIE)

Expert financiar ucrainean: ”Prețul gazelor și energiei va continua să crească” (OPINIE)
14 septembrie 2021

Expert financiar ucrainean: ”Prețul gazelor și energiei va continua să crească” (OPINIE)

Jocuri geopolitice și sprijin pentru oligarhi: de ce energia electrică și alimentele devin tot mai scumpe?

De ce cresc prețurile la gaz și energie electrică?

Creșterea prețurilor mondiale la energia electrică este supusă unor influențe externe, generate de doi factori, potrivit expertului financiar Bogdan Storoșciuk, citat de publicația parlament.ua. În primul rând, politica pro-ecologică a susținătorilor lui Biden, care se pronunță pentru reducerea producției și furnizarea de energie electrică atât pe piața internă a SUA, cât și în străinătate. În consecință, oferta scade, prețurile cresc.

Al doilea factor - marele joc geopolitic al Kremlinului pentru lansarea Nord Stream - 2. Promovarea politicii sale de ”egoism economic” Moscova a început-o mult mai devreme decât a apărut pandemia cauzată de Covid-19. Rusia a restricționat în mod deliberat exporturile de gaze în străinătate și, de asemenea, a încercat să reducă la minimum tranzitarea gazelor rusești către UE prin conducta ucraineană. Ținta acestei politici agresive este ca Europa să simtă lipsa de gaze rusești, respectiv, crește prețul la gaze și nimeni nu se opune lansării gazoductului Nord Stream-2. Acesta este motivul pentru care acum, când aproape totul este gata pentru lansare, prețurile la hub-urile mondiale ating nivelurile istorice - mai mult de 600 USD. Și această tendință va continua în viitorul apropiat.

De ce produsele ucrainene în străinătate sunt mai ieftine decât în ​​magazinele noastre?

În ceea ce privește diferența de prețuri pentru produsele ucrainene în țara noastră și în străinătate, răspunsul este foarte simplu - ucrainenii plătesc pentru competitivitatea scăzută a produselor interne. Prețul în străinătate pentru același, de exemplu, ulei alimentar este mai mic decât în ​​țara noastră.

Un alt motiv important în favoarea produselor ucrainene scumpe -  interesele comerciale ale multor oligarhi ucraineni sunt susținute în mod semnificativ din buzunarul ucrainenilor. În ultimii doi ani veniturile oligarhilor au crescut semnificativ.

Va schimba, oare, această situație, Legea antioligarhică? Cu siguranță nu va schimba. Această lege, în opinia mea, nu vizează lupta împotriva oligarhilor, ci împotriva oligarhilor, proprietari de mass-media, care nu se află sub controlul autorităților centrale, conchide expertul financiar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 510


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți