Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
03 iunie 2020

Ibuprofenul este testat ca tratament pentru coronavirus

Ibuprofenul este testat ca tratament pentru coronavirus
03 iunie 2020

Ibuprofenul este testat ca tratament pentru coronavirus

Oamenii de ştiinţă au început un proces de testare în urma căruia se va stabili dacă ibuprofenul îi poate ajuta pe pacienţii spitalizaţi infectați cu virusul SARS Cov-2.

Echipa de cercetare formată din specialişti de la spitalul londonez Guy's and St Thomas' şi de la King’s College consideră că medicamentul, care este un antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea trata dificultăţile de respiraţie, relatează  BBC NEWS. Ei speră că tratamentul cu acest medicament, care implică costuri reduse, poate ţine pacienţii departe de ventilatoare.

În cadrul studiului, denumit Liberat, jumătate dintre pacienţi vor primi ibuprofen, pe lângă tratamentul obişnuit. De asemenea, se va folosi o formulă specială de ibuprofen, nu tabletele obişnuite pe care oamenii le cumpără din farmacii, potrivit digi24.ro.

Studiile făcute pe animale sugerează că ar putea trata sindromul respirator acut, una dintre complicaţiile în cazul coronavirusului sever.

Profesorul Mitul Mehta, de la King’s College London, unul dim membrii echipei de cercetare, a declarat: „Trebuie să facem studiul pentru a arăta că realitatea se potriveşte cu aşteptările noastre”.

La începutul pandemiei au existat anumite îngrijorări că ibuprofenul ar putea face rău în cazul pacienţilor cu simptome uşoare. Îngrijorările au crescut atunci când ministrul francez al sănătăţii, Oliver Veran, a spus că administrarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava infecţia şi i-a sfătuit pe pacienţi să ia, în schimb, paracetamol.

După o revizuire a Comisiei pentru medicamentele s-a ajuns la concluzia că, la fel ca paracetamolul, ibuprofenul este sigur în cazul pacienţilor cu coronavirus. Ambele medicamente pot reduce temperatura şi pot ajuta la tratarea simptomelor asemănătoare gripei.

Pentru simptomele uşoare de coronavirus, Sistemul de asistenţă medicală de stat din Regatul Unit recomandă oamenilor să încerce mai întâi paracetamolul, deoarece are mai puţine efecte secundare decât ibuprofenul şi este alegerea mai sigură. Printre altele, ibuprofenul poate provoca ulcer la stomac.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 501


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți