Opinie
Redactor: Mirela Amarie
17 aprilie 2020

În Ucraina ar putea fi introdus un regim de „multi-carantină”: Ce ar înseamna pentru regiunea Cernăuți?

În Ucraina ar putea fi introdus un regim de „multi-carantină”: Ce ar înseamna pentru regiunea Cernăuți?
17 aprilie 2020

În Ucraina ar putea fi introdus un regim de „multi-carantină”: Ce ar înseamna pentru regiunea Cernăuți?

În cadrul ședințelor Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, zilele acestea, necesitatea continuării sau anulării măsurilor de carantină și măsurilor restrictive COVID-19, după 24 aprilie, a declanșat o dezbatere aprinsă, potrivit publicației „Strana” („Țara”), citată de Agenția BucPress din Cernăuți.

Conform  surselor, premierul Ucrainei, Denis Șmigal, este în favoarea ridicării graduale a restricțiilor începând cu 24 aprilie și a introducerii regimului „multi-carantină”. Adică în fiecare regiune ar exista un nivel diferit de restricții în funcție de rata de incidență a cazurilor de coronavirus.

După cum s-a menționat, în cazul în care numărul de infecții nu este foarte mare și dinamica este redusă, restricțiile pot fi diminuate, iar în acele zone în care epidemia face ravagii (în primul rând regiunea Kiev și Cernăuți), să fie prelungit regimul de  carantină sau chiar să fie impuse noi restricții.

În conformitate cu acest plan, transportul urban, magazinele mici și piețele își pot relua activitatea în regiunile „sigure” începând cu 24 aprilie.

În plus, centrele comerciale și industria alimentară vor fi deschise pe  parcursul lunii mai. În tot acest timp, vor fi aplicate regulile privind purtarea măștilor, precum și interzicerea tuturor evenimentelor în masă și închiderea frontierelor.

De partea opusă se află șeful Ministerului Afacerilor Interne, Arsen Avakov, care se opune cu fermitate împotriva ridicării restricțiilor. El insistă ca  restricțiile de carantină să fie prelungite în toată țara, până cel puțin la jumătatea lunii mai.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1073


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți