Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
13 ianuarie 2021

Insule de gunoi din sticle de plastic în Transcarpatia

Insule de gunoi din sticle de plastic în Transcarpatia
13 ianuarie 2021

Insule de gunoi din sticle de plastic în Transcarpatia

Jurnaliștii  portalului Mukachevo.net împreună cu activiștii de mediu au încercat să găsească insulele de gunoi din plastic formată pe râul Latorița.

Insulele de gunoi din sticle de plastic și alte deșeuri apar pe râurile Transcarpatiei de mai multe ori pe an. Problema nu este nouă, dar nu este ușor de rezolvat.

O insulă de gunoi s-a format pe râul Latorița, lângă satul Vinkove, raionul Mucacevo. O pată  enormă formată din PET-uri, crengi, pungi multicolore și alte resturi s-a oprit pe râu din cauza unui plop mare smuls în timpul furtunii din rădăcini.

Acum insula cu un diametru de câțiva metri poate fi văzută doar de pe un quadrocopter.

Prin urmare, este imposibil să scapi de problemă, chiar și cu ajutorul unor echipamente speciale. A ajunge la insula  de gunoi este problematic din cauza nivelului ridicat al apei.

Eco-activistul Viktor Buchynsky a spus că problema poate fi soluționată numai atunci când nivelul va scădea. Consecințele  formării în continuare a  insulei  de plastic pot fi dezastruoase! Oare când vor conștientiza  locuitorii din amonte ai Transcarpatiei că  indiferența de care dau dovadă atunci, când aruncă Pet-urile  și nu numai în râuri  îi poate afecta  și pe ei, oricât de  sus n-ar locui: furia naturii  se poate ridica până la ceruri!

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 431


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți