Opinie
Redactor: Mirela Amarie
21 august 2020

Învățământul de la 1 septembrie: Administrația Regională de Stat Cernăuți a explicat cum vor funcționa școlile

Învățământul de la 1 septembrie: Administrația Regională de Stat Cernăuți a explicat cum vor funcționa școlile
21 august 2020

Învățământul de la 1 septembrie: Administrația Regională de Stat Cernăuți a explicat cum vor funcționa școlile

În regiunea Cernăuți, toate școlile se pregătesc pentru procesul educațional care va începe de la 1 septembrie, însă unii elevi vor studia online, iar alții vor merge la școală, a declarat pentru publicația molbuk.ua, Iryna Isopenko, șefa adjunctă a Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

„După lege, 1 septembrie este începutul anului școlar, prin urmare instruirea ar trebui să înceapă la această dată. Dacă  vor merge efectiv fizic la școală sau vor învăța de la distanță va depinde de ce zonă de carantină va fi introdusă pe un anumit teritoriu. În zona „roșie”, studiile vor fi de la distanță”,  a spus Iryna Isopenko.

O altă modificare în noul an de învățământ va fi că la nici o școală nu se va desfășura tradiționalul careu de la 1 septembrie.

„Nu vor exista serbări de 1 septembrie. Evenimentele festive vor avea loc în sălile de clasă, dar fără participarea părinților. Părinților le este interzis să se afle în școli”, a explicat șefa adjunctă a Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Potrivit ei, dacă vor fi orele ținute în două schimburi sau dacă vor fi reduse - acest lucru va fi stabilit de fiecare director în parte a instituției în cauză.

„În prezent, profesorii lucrează la un program de studiu. O parte din lecții pot fi realizate și în aer liber, care ar trebui să fie, de asemenea, hotărât de școală. Va exista o monitorizare zilnică a îmbolnăvirilor”, a spus Irina Isopenko.

Dacă cineva de la școală se infecteză, contactele se vor auto-izola.

„În cazul în care un copil este bolnav, atunci persoanele de contact, adică una dintre clase merg la auto-izolare. În acest caz orele se vor realiza de la distanță. Instruirea trebuie organizată astfel încât, de exemplu, elevii din clasa a 8-a să nu comunice cu elevii din clasa a 5-a”, a adăugat oficialul.

Vă aducem la cunoștință că școlile au fost instruite să includă asistenți medicali în programele de personal, care vor monitoriza rata de incidență de zi cu zi.

Începând  cu 24 august, orașul Cernăuți și alte două raioane vor fi incluse în zona „roșie” până pe 6 septembrie

Mirela AMARIE, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1239


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți