Opinie
21 ianuarie 2021

Învestirea lui Biden. Analistul Dungaciu, despre Trump: „A zguduit sistemul cum nu a făcut-o nimeni. Din acest punct de vedere, vom asista la schimbări majore”

Învestirea lui Biden. Analistul Dungaciu, despre Trump: „A zguduit sistemul cum nu a făcut-o nimeni. Din acest punct de vedere, vom asista la schimbări majore”
21 ianuarie 2021

Învestirea lui Biden. Analistul Dungaciu, despre Trump: „A zguduit sistemul cum nu a făcut-o nimeni. Din acest punct de vedere, vom asista la schimbări majore”

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, citat de Radio Cernăuți, despre politica externă americană sub noua administrație Joe Biden.

Analistul de politică externă Dan Dungaciu a vorbit despre modul în care Joe Biden se va raporta la politica externă americană, în comparație cu predecesorul său, Donald Trump:

„Donald Trump a fost un personaj care a zguduit din străfunduri politica externă americană. Există experți americani, de la diverse partide, care fac parte dintr-o comunitate. Acești oameni lucrează în sistem, se ocupă de politica externă și de securitate, lucrează în mari corporații, este un cerc relativ închis de oameni competenți, care au o legătură chiar mai puternică decât legătura lor cu partidele din care fac parte. Nu e vorba de deep state, dar oamenii aceștia au legături mai profunde între ei decât cu partidele din care fac parte. Experții democraților și experții republicanilor se înțeleg foarte bine pentru că au alte tipuri de legături și alte tipuri de adeziuni. E un cerc foarte select. Așa se explică de ce Trump a fost contestat de experții republicani care au scris o scrisoare împotriva lui.

Când Trump a venit, a spus că toată politica Americană din ultimii 30 de ani e un eșec. În primul rând, pentru că SUA nu au avut niciun succes mare de politică externă, nu au făcut ordine în nicio zonă de pe glob, au stârnit reacții anti-americane foarte profunde, mai ales în Orientul Mijlociu și fostele state sovietice și, în al treilea rând, au cheltuit resurse enorme de bani, trilioane de dolari, luând banii aceștia de la infrastructura americană. Mesajul acesta s-a pus împotriva a 30 de ani de politică externă. Ăsta a fost Donald Trump. A zguduit acest sistem cum nu a făcut-o nimeni. America First este o ieșire din paradigma de politică externă pe care am conturat-o. Trump a zis că nu-l interesează cum trăiesc alții și nu le dă lecții, dar vrea ca interesul american să fie prezervat. Paradigma a fost modificată radical. Din acest punct de vedere, vom asista la schimbări majore, deoarece Biden vrea să revină la o politică externă mai tradițională“, a punctat Dan Dungaciu, potrivit DC News.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 456


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți