Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
02 noiembrie 2021

Iurii Lesiuk: În spitalele din oraşul Cernăuţi, gradul de ocupare a fondului de paturi este de 92 la sută

Iurii Lesiuk:  În spitalele din oraşul Cernăuţi, gradul de ocupare a fondului de paturi este de 92 la sută

La 2 noiembrie, la Spitalul orăşenesc Nr.1 din Cernăuţi a avut loc conferinţa de presă privind situaţia îmbolnăvirii cu Covid-19, la care a participat şi Iurii Lesiuk, adjunctul primarului oraşului Cernăuţi.

Potrivit lui, situaţia continuă să fie încordată. „ În ultimele 2-3 săptămâni a apărut tendinţa să intrăm în „zona roşie de carantină”. Deocamdată însă, continuăm să rămânem în „zona portocalie”. Sistemul de sănătate face faţă supraîncărcării volumului de muncă din cauza pandemiei”, a spus el.

Totodată el a comentat informaţia Ministerului ucrainean al sănătăţii privind indicii de îmbolnăvire cu coronavirus. În special, s-a referit la informaţia privind creşterea numărului de cazuri noi de Covid-19  în următoarele 2 săptămâni, după care situaţia se va stabiliza.

“Dacă e să vorbim despre gradul de ocupare a paturilor, în prezent, în Cernăuţi sunt 3 spitale care primesc bolnavii cu Covid-19 precum şi spitalul de copii, care va trata copiii infectaţi cu virusul SARS Cov-2. În prezent, în acele 3 spitale gradul de ocupare a fondului de paturi este de 92 la sută. În spitalul Nr.4,  75 de paturi sunt ocupate sută la sută. Situaţia este mai puţin complicată doar în spitalul Nr. 1”, a mai subliniat Iurii Lesiuk.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 163


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți