Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
08 octombrie 2019

Josep Borrell: Cel mai bun mod de a combate ameninţarea rusă este sprijinirea Ucrainei

Josep Borrell: Cel mai bun mod de a combate ameninţarea rusă este sprijinirea Ucrainei
08 octombrie 2019

Josep Borrell: Cel mai bun mod de a combate ameninţarea rusă este sprijinirea Ucrainei

Candidatul înaintat în funcţia de înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă şi de securitate, ministrul spaniol de externe, Josep Borrell, consideră că cea mai bună metodă de a combate amenințarea rusă este de a o  ajuta pe Ucraina.

“Cel mai bun mod de a rezista expansiunii rusești, dacă aș putea numi aşa, sau amenințării ruse, dacă doriţi, este să sprijinim Ucraina, să o consolidăm, să consolidăm puterea și capacitățile acesteia, să o ajutăm pe calea reformelor pentru a deveni o țară democratică și prosperă” a declarat el în cadrul reuniunii comitetului pentru afaceri externe al parlamentului european la Bruxelles.

Potrvit lui, Ucraina rămâne centrul provocării strategice, o provocare strategică impusă de Rusia. Totodată, el şi-a exprimat convingerea că statele membre ale UE ar trebui să rămână unite în poziţia lor faţă de Rusia. „În caz contrar vor apărea mari probleme. Iar prima mea sarcină este sprijinirea în continuare a acestei unităţi şi de a consolida sprijinul acordat ţărilor vecine”, a specificat Borrell.

În plus, succesorul lui Mogherini a mai adăugat că sancţiunile impuse Rusiei nu trebuie privite ca „element politic”, ci ca un instrument.  „UE nu este militară. Trebuie să fim severi faţă de Rusia, sancţiunile trebuie menţiunute, dar în acelaşi timp, trebuie să folosim instrumente diplomatice acolo unde este necesar dialogul”, a spus el.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 685


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți