Opinie
Redactor: Marin Gherman
16 noiembrie 2021

Kievul protestează oficial cu privire la decretul lui Putin referitor la comerţul cu regiunile Doneţk şi Lugansk

Kievul protestează oficial cu privire la decretul lui Putin referitor la comerţul cu regiunile Doneţk şi Lugansk

Ministerul de Externe ucrainean a declarat marţi că decretul semnat în ajun de preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la comerţul cu zonele controlate de separatiştii proruşi din estul Ucrainei reprezintă o  „ingerinţă grosieră în afacerile interne ale Ucrainei”, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat luni guvernului său să ridice restricţiile la exporturile şi importurile de mărfuri între Federaţia Rusă şi zonele regiunilor Doneţk şi Lugansk (din estul Ucrainei) controlate de separatişti.

Decretul cu privire la „acordarea de sprijin umanitar populaţiei din anumite zone ale regiunilor Doneţk şi Lugansk” din Ucraina a fost publicat luni seara pe portalul oficial de internet de informaţii juridice al Kremlinului.

MAE ucrainean subliniază că acest decret contravine angajamentelor Rusiei în cadrul acordului de la Minsk privind reglementarea conflictului din estul Ucrainei, indicând că a trimis o notă de protest Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 369


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți