Opinie
Redactor: Marin Gherman
11 martie 2020

Legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat ar putea fi modificată – președintele Parlamentului de la Kiev

Legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat ar putea fi modificată – președintele Parlamentului de la Kiev
11 martie 2020

Legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat ar putea fi modificată – președintele Parlamentului de la Kiev

Președintele Radei Supreme a Ucrainei (Parlament unicameral), Dmitro Razumkov, în cadrul show-ului „Puls” al postului de tv „112 Ucraina”, a spus că legea limbii care a intrat în vigoare în iulie 2019 ar putea fi modificată, informează Agenția BucPress.

„În ceea ce privește legea privind limba, există proiecte de legi introduse de deputați, acestea vor trece prin comisie. Dacă nu mă înșel, cel puțin unul dintre proicte a trecut prin comisie, cred că vor ajunge în sala de ședințe, iar Rada Supremp va lua decizia", ​​a spus Razumkov.

Președintele parlamentului a menționat că el însuși vorbește fie în rusă, fie în ucraineană. Potrivit acestuia, înainte de a fi numit șef al Parlamentului, el a vorbit în rusă pentru a demonstra că nimeni nu oprește această limbă în Ucraina.

Reamintim că legea „Privind asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat” stabilește că singura limbă de stat din Ucraina este ucraineană, iar utilizarea acesteia este obligatorie în organele guvernamentale.

De asemenea, utilizarea limbii ucrainene este obligatorie în educație, medicină, în domeniul serviciilor pentru consumatori, în timpul evenimentelor publice, în publicitate și în alte sfere publice.

Legea nu se aplică comunicării private și ritualurilor religioase.

Utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în presa scrisă va intra în vigoare pentru publicațiile naționale în 2,5 ani, iar pentru publicațiile locale în 5 ani, începând cu 16 iulie 2024. În același timp, ziarele și revistele pot fi publicate în mai multe versiuni lingvistice, dintre care una ar trebui să fie ucraineană.

Publicațiile online vor trebui să aibă o versiune ucraineană, descărcată implicit, începând cu 16 iulie 2022.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 947


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți