Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
28 octombrie 2019

Liderul maghiarilor din Ucraina continuă să se plângă de presiuni din partea autorităților ucrainene

Liderul maghiarilor din Ucraina continuă să se plângă de presiuni din partea autorităților ucrainene
28 octombrie 2019

Liderul maghiarilor din Ucraina continuă să se plângă de presiuni din partea autorităților ucrainene

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Budapesta a avut loc o expoziție numită Karpat EXPOrt pentru a uni antreprenorii maghiari din Bazinul Carpatic. Expoziția a avut loc sub deviza „Dezvoltare economică fără frontiere!” cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, menționează corespondentul Agenției BucPress.

Scopul evenimentului a fost să stabilească relații de afaceri, să contureze oportunitățile de afaceri comune și să amelioreze  acordurile transfrontaliere specifice, sporind astfel cooperarea dintre Ungaria și alte țări din regiunea Central Europeană. Expoziția a fost deschisă de secretarul de stat, Levente Madyar, care a menționat că Ungaria se poate dezvolta și reușește doar în cooperarea activă cu vecinii săi - Serbia, Slovacia, România și alte state.

Potrivit acestuia, dacă în urmă cu câțiva ani doar 3 autostrăzi conectau Ungaria cu vecinii săi, astăzi sunt construite sau planificate încă 11 autostrăzi transfrontaliere. Secretarul de stat a mai menționat că cea mai mare parte a TVA este produsă în Ungaria de către întreprinderile mici și mijlocii pentru care se creează condiții favorabile, în special, sarcina fiscală a fost semnificativ redusă etc.

Președintele Fundației KMKS și Ede Egan, Laszlo Brenzovich  a participat, de asemenea, la inaugurarea Karpat EXPOrt. Și a spus că, dacă unele guverne salută sprijinul programelor economice din partea Ungariei,  de exemplu, cel din Voivodina (Serbia), în Ucraina, dimpotrivă,  de exemplu, a fost inițiată o anchetă împotriva fondului de caritate al Centrului Transcarpatic pentru Dezvoltare Economică Ede Egan.

„Acest program  minunat  oferă sprijin economic maghiarilor de peste hotare  în condiții diferite în diferite țări. În Serbia, guvernul susține acest program - și este destul de corect - deoarece investițiile guvernului maghiar în economia țării au un impact pozitiv asupra dezvoltării sale”, a declarat Laszlo Brenzovich pentru  presa locală maghiară în urma vizitei  la Budapesta.

„Este păcat că serviciile speciale ucrainene investighează afacerile Fundației Egan, ceea ce este absolut absurd, deoarece, dacă ar fi fost un abuz economic, acesta ar fi trebuit să fie investigat  fie de autoritățile fiscale, fie de poliție. Suntem acuzați  că sprijinim separatismul, ceea ce este complet de neconceput, deoarece este un fond deschis, care poate fi accesat pe internet”, a spus Brenzovici.

El a specificat că speră ca „mai devreme sau mai târziu, liderii ucraineni vor realiza că aceste investiții nu au doar un impact pozitiv asupra oportunităților ungurilor din Transcarpatia, dar și asupra dezvoltării Transcarpatiei și Ucrainei în ansamblu”.

Trebuie amintit că maghiarii din Ucraina, reprezentați de partidele KMKS și UMDS la alegerile prezidențiale din Ucraina, nu au susținut candidatura lui Petro Poroșenko, în schimb și-au pus speranțele pe  Vladimir Zelensky, deși nu l-au susținut deschis.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 625


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți