Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
24 aprilie 2019

Maghiarii din Transcarpatia speră că noul președinte ucrainean va refuza la politica de asimilare a minorităților (Declarație)

Maghiarii din Transcarpatia speră că noul președinte ucrainean va refuza la  politica de asimilare a minorităților (Declarație)

Asociația culturii maghiare din Transcarpatia (KMKS) cu bucurie constată că  marea majoritate a populației Ucrainei, totodată și  ungurii din Transcarpatia, au votat pentru un nou președinte al Ucrainei, sperând că nou alesul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, va sprijini această comunitate etnică din Ucraina, informează corespondentul BucPress.

„Mulțumim tuturor compatrioților noștri care au venit la urne și au votat, ceea ce  oferă o șansă pentru țară de a păși pe calea dezvoltării. KMKS adresează felicitări noului președinte  Zelenski pentru că a reușit să câștige încrederea cetățenilor. Noi considerăm  că sprijinul acordat de  peste  72% din electorat creează un  capital politic  important, prin care președintele nou ales va urma noua linie politică bazată pe valorile  europene.

Peste 90% dintre alegătorii de etnie maghiară  sprijină aceste schimbări, cu speranța că noul președinte, spre deosebire de predecesorul său, nu va promova politica anti-maghiară.

În primul rând, noi credem că noul președinte va refuza de la  politica orientată   spre asimilarea maghiarilor și că el le garantează pe deplin drepturile lingvistice și protecția deplină a drepturilor la educație, începând de la a grădiniță până la universitate, în conformitate cu Constituția și acordurile internaționale“, se menționează în Declarația KMKS.

KMKS speră că noul președinte al Ucrainei va contribui, prin urmare, la aceea ca minoritățile naționale, inclusiv ungurii din Transcarpatia să beneficieze de  posibilitatea de a fi reprezentate în sferele parlamentare și municipale; va stopa  ostilitatea față de figurile publice maghiare și va opri persecutarea organizațiilor ungare.

Maghiarii din Transcarpatia speră că noul președinte este gata la  dialog cu reprezentanții minorităților naționale, va acorda posibilitatea de dezvoltare a țării , va contribui la  aprofundarea  relațiilor  și parteneriatului dintre Ucraina,  Ungaria și  Uniunea Europeană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 540

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți