Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
08 octombrie 2020

Medic din Transcarpatia: Bolnavii de COVID-19 ar trebui tratați din fondurile bugetului local

Medic din Transcarpatia: Bolnavii de COVID-19 ar trebui tratați din fondurile bugetului local
08 octombrie 2020

Medic din Transcarpatia: Bolnavii de COVID-19 ar trebui tratați din fondurile bugetului local

Faptul că în orașul de reședință a regiunii Transcarpatia, Ujgorod, sunt concentrate  instituții relevante de tratare a sănătății oferă rezidenților săi oportunități unice de a primi un tratament accesibil și îngrijiri medicale de calitate în cadrul unui sistem simplificat, a specificat în timpul programului „Circumscripție electorală locală” pe postul Televiziunii  Publice din Transcarpatia candidatul  la funcția de primar al orașului, cunoscutul medic ucrainean Victor Petrov.

„Medicina din Ujgorod are oportunități unice în comparație cu orice comunitate din regiunea Transcarpatia. Avem cea mai mare concentrație de unități de îngrijire a sănătății foarte specializate, o rețea de spitale municipale și clinici, ambulatorii. În asta și constau avantajele  de care se pot bucura locuitorii vechii urbe. Datorită acestui fapt, rezidenții noștri pot primi asistență extrem de specializată în cadrul sistemului simplificat. Adică, vor exista parțial compensații din bugetul orașului, iar parțial - instituțiile regionale trebuie să ofere această asistență rezidenților din Ujgorod în mod exclusiv”, spune medicul.

În ceea ce privește rețeaua de ambulatorii, ele necesită reparații. Echipele medicale  necesită mașini pentru acordarea de prim ajutor. O inovație importantă pentru confortul pacienților este că toate serviciile medicale sunt furnizate online, și anume: posibilitatea de a face o programare electronică pentru consultația unui medic sau de a vă programa pentru obținerea de medicamente sau îngrijire. Toate acestea pot fi realizate odată cu aplicarea  Cardului ujgorodean, a spus Viktor Petrov.

 „Ar trebui să avem policlinici modulare în oraș, avem nevoie de 2-3 dintre ele în Ujgorod, iar această problemă poate fi rezolvată în câțiva ani. Tehnologiile de construcție permit de a construi în ritmuri rapide. La urma urmei, clinica actuală are toate caracteristicile coroziunii, nu ar trebui să uităm de procesele de alunecare de teren. Prin urmare, orice reparație  va fi  costisitoare și fără rost, căci policlinica se află pe o colină, care  cu timpul va aluneca și eforturile de  o menține într-o stare  normală vor eșua destul de repede ", a argumentat poziția sa, Victor Petrov, răspunzând la întrebările moderatoarei  despre reparația clinicii orașului.

Se va reaminti că Victor Petrov a inițiat Banca Ideilor pentru ca orașul Ujgorod să colecteze propuneri de la locuitorii locali pentru dezvoltarea orașului.

Elvira CHILARU, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 564


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți