Opinie
Redactor: Marin Gherman
29 iunie 2020

Merkel se pronunță pentru un dialog cu Rusia, în pofida metodelor acesteia de destabilizare

Merkel se pronunță pentru un dialog cu Rusia, în pofida metodelor acesteia de destabilizare
29 iunie 2020

Merkel se pronunță pentru un dialog cu Rusia, în pofida metodelor acesteia de destabilizare

Cancelarul german, Angela Merkel, consideră că Berlinul ar trebui să continue un dialog constructiv cu Rusia, în ciuda metodelor acesteia de destabilizare.

Ea a spus acest lucru într-un interviu pentru mai multe publicații europene, raportează „Adevărul european” cu referire la DW.

Merkel a atras atenția asupra „campaniilor de dezinformare” desfășurate de Rusia și, de asemenea, a amintit de uciderea unui cetățean cecen din Georgia Zelimkhan Khangoshvili, care a fost împușcat în centrul Berlinului în august anul trecut.

„În orice caz noi recunoaștem că războiul hibrid și metodele de destabilizarea este un model tipic de comportament din partea Rusiei", a adăugat ea.

Totodată, cancelarul german consideră că „există motive întemeiate să continue un dialog constructiv cu Federația Rusă".

„În țări precum Siria și Libia, care se află în imediata apropiere cu Europa, influența strategică a Rusiei este mare. Prin urmare, voi continua să depun eforturi pentru cooperare", - a explicat șeful guvernului german.

Zelimkhan Khangoshvili, care mai devreme fusese căutat anterior în Federația Rusă sub acuzații de terorism, a plecat în Germania după o altă tentativă de asasinat asupra lui în Georgia, în 2015. El a fost împușcat în parcul Mik Tiergarten din Berlin, pe 23 august 2019. Presupusul criminal, cetățeanul Rusiei, a fost reținut la Berlin în aceeași zi.

La începutul lunii iunie, Ministrul de Externe german Heiko Maas și cancelarul german Angela Merkel nu au exclus posibilitatea de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei cu privire la acest asasinat.

Doina BABIN, Agenția BucPress – www.bucpress.e

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 417


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți