Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
13 ianuarie 2021

Ministerul Sănătăţii al Ucrainei nu susţine anularea carantinei după data de 24 ianuarie

Ministerul Sănătăţii al Ucrainei nu susţine anularea carantinei după data de 24 ianuarie
13 ianuarie 2021

Ministerul Sănătăţii al Ucrainei nu susţine anularea carantinei după data de 24 ianuarie

Ministerul Sănătăţii al Ucrainei nu susţine anularea carantinei după data de 24 ianuarie. Mai mult decât atât, acesta nu susţine nici o decizie privind suspendarea restricţiior de carantină impuse în termenul prevăzut anterior, adică până pe 24 ianuarie inclusiv.

Potrivit ministrului ucrainean al sănătăţii, Maksym Stepanov, în prezent, pe teritoriul Ucrainei au fost aplicare restricţii la nivel naţional care vor dura până pe 28 februarie 2021.

„În ceea ce priveşte intensificarea restricţiilor de carantină, acestea au fost înnăsprite din 8 ianuarie şi poziţia Ministerului Sănătăţii rămâne neschimbată: ele vor dura până pe 24 ianuaurie inclusiv, potrivit deciziei guvernului din 9 decembrie 2020. În acest context, nu susţinem nici un fel de decizii privind anularea acestor restricţii înainte de termentul stabilit, de data prevăzută”, a declarat Stepanov.

Totodată, el a menţionat că „în timpul sărbătorilor de iarnă, ucrainenii au continuat să călătorească dintr-o regiune în alta, au contactat cu un număr mare de persoane. Datorită acestui fapt,  putem prognoza că în această perioadă, foarte multe persoane au fost infecate cu Covid-19”, a spus ministrul.  

După cum s-a anunţat anterior, începând cu 8 ianuarie în Ucraina au fost intensificate măsurile de carantină  strictă care vor dura pănă pe 24 ianuarie în scopul prevenirii răspăndirii de coronavirus.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 625


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți