Opinie
Redactor: Marin Gherman
19 februarie 2020

Ministrul german al economiei vrea legături mai strânse cu Rusia, în ciuda sancțiunilor UE

Ministrul german al economiei vrea legături mai strânse cu Rusia, în ciuda sancțiunilor UE
19 februarie 2020

Ministrul german al economiei vrea legături mai strânse cu Rusia, în ciuda sancțiunilor UE

Germania vrea legături economice mai strânse cu Rusia în ciuda sancţiunilor UE, a declarat marţi la Berlin ministrul german al economiei Peter Altmaier, citat de DPA și Agerpres.

Participând la o conferinţă de afaceri axată pe Rusia cu înalţi oficiali ruşi din domeniul comerţului, Altmaier a spus că "pentru prima dată în mai mulţi ani, avem din nou speranţa în legătură cu problemele politice majore".

Ministrul german a făcut referire la progresele înregistrate în negocierile de pace în Ucraina între separatiştii proruşi din estul acestei ţări şi forţele ucrainene, în urma primului summit organizat ca parte a eforturilor din ultimii trei ani, în decembrie.

Guvernul german este "hotărât şi dispus" să-şi extindă relaţiile de afaceri cu Rusia, a insistat Altmaier.

Ministrul rus al industriei şi comerţului Denis Manturov, precum şi Maksim Oreşkin, fost ministru al economiei devenit consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, au participat la conferinţă.

Altmaier şi-a exprimat regretul că Statele Unite au impus sancţiuni împotriva Rusiei din cauza proiectului gazoductului germano-rus Nord Stream 2, dar nu a comentat sancţiunile UE, care se concentrează asupra rolului Moscovei în conflictul din Ucraina.

Blocul şi-a extins sancţiunile împotriva Rusiei până la sfârşitul lunii iulie, în ciuda reînvierii procesului de pace pentru estul Ucrainei la sfârşitul anului trecut.

Conducta de gaz Nord Stream 2 a fost criticată de SUA şi state est-europene considerând că creează o dependenţă mai mare faţă de Moscova pentru nevoile energetice.

Altmaier a susţinut că proiectul este o parte importantă a planurilor ambiţioase ale Germaniei de a-şi închide industria cărbunelui în următorii ani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 474


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți