Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
30 octombrie 2018

Ministrul Infrastructurii de la Kiev consideră că Ucraina ar putea deveni centru mondial în sfera producției de mașini electrice

Ministrul Infrastructurii de la Kiev consideră că Ucraina ar putea deveni centru mondial în sfera producției de mașini electrice

Ucraina dispune de cele mai bogate depozite de litiu și cobalt în Europa și poate deveni centru mondial în ceea ce priveşte producția de baterii și mașini electrice. Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook,  ministrul infrastructurii ucrainene, Volodymyr Omelean.

 „Pentru aceasta este necesar ca Rada Supremă a Ucrainei să voteze legea privind producerea maşinilor electrice în Ucraina pe o perioadă de 15 ani. De asmenea, pot fi atrase unele investiţii internaţionale care vor duce la crearea şi dezvoltarea unei industrii puternice precum şi va oferi  noi locuri de muncă”, a spus Volodymyr Omelean.

Ministrul infrastructurii, a adăugat, de asemenea,  că pentru atragerea unor investiţii şi crearea unor condiţii confortabile de muncă în Ucraina sunt necesare mari eforturi. 

Amintim că, la 19 martie un grup de deputaţi au înregistrat în Rada Supremă un proiect de lege privind introducerea unor modificări la legea privind Codul vamal, Codul fiscal şi unele acte legislative din Ucraina pentru a stimula dezvoltarea industriei transporturilor electrice în Ucraina. Volodymyr Omelean a salutat aceste inițiative legislative și a remarcat că proiectele de lege prevăd implementarea strategiei pe o perioadă de 15 ani în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de automobile electrice, fabricarea de piese, baterii şi chiar a maşinilor şi microbuselor electrice în Ucraina.

BucPress

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 282

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți