Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
01 iunie 2021

Ministrul Sănătății din Ucraina nu exclude o relaxare a măsurilor de carantină

Ministrul Sănătății din Ucraina nu exclude o relaxare a măsurilor de carantină
01 iunie 2021

Ministrul Sănătății din Ucraina nu exclude o relaxare a măsurilor de carantină

Ministrul Ocrotirii Sănătăţii al Ucrainei, Viktor Leaşko a declarat despre probabilitatea relaxării măsurilor de carantină în vara anului 2021, dacă situaţia epidemiologică privind răspândirea virsului SARS Cov-2 se va stabiliza.

Potrivit lui, în Ucraina se simte deja o oboseală pandemică. „Prin urmare, în momentul în care situaţia epidemiologică este stabilă, putem face o relaxare. Bineînţeles că oamenii vor continua să se îmbolnăvească, în prezent însă, numărul  cazurilor noi este mai mic, şi acest lucru ne va permite se relaxăm măsurile de carantină” a spus el.

Amintim că potrivit rezoluţiei adoptate de Cabinetul de Miniştri, caratina adaptivă va dura până la 30 iunie. În funcţie de pragul epidemic, sunt definite patru zone: verde, galbenă, portocalie şi roşie. În prezent, zona galbenă acţionează la nivelul întregii ţări.

După cum s-a anunţat anterior, ministrul sănătăţii, Viktor Leaşko prognozează o stabilizare a situaţiei epidemiologice în vară. Potrivit lui, acest timp trebuie folosit raţional, în special, pentru pregătirea sistemului medical până în toamnă şi vaccinarea în masă a populaţiei pentru a combate apariţia unui nou focar de coronavirus.

Totodată, el a spus că în luna iunie imunizarea populaţiei împotriva virusului SARS Cov-2 se va desfăşura în mod accelerat.  În prezent, rata vaccinării împotriva Covid-19 în Ucraina depinde de numărul de doze disponibile. „La ora actuală nu dispunem de suficiente doze de vaccin pentru a aproviziona toate platformele existente. În prezent, pe teritoriul ţării noastre sunt disponibile 1,5 milioane doze de vaccin CoronaVac, au fost aduse 500 mii doze de vaccin Pfizer iar altele 500 mii doze urmează să ajungă. Încă 500 mii doze vor ajunde în Ucraina în cursul săptămânii viitoare – la 7 iunie,  în cadrul programului COVAX. Sunt în curs de pregătire actele necesare pentru frunizarea serului AstraZeneca”, a subliniat Viktor Leaşko.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 385


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți